Monthly Archives: January 2008

Piure de telina

Poate suna ciudat, dar acesta poate deveni garnitura perfecta pentru fripturi, mai ales ca are un gust foarte bun!

Pentru vreo 4 portii noi am luat 2 teline cam de marimea unei mingi de handabal. Se curata (de preferat cu un cutit mai mare, ca nu e chiar f. usor) si apoi se taie in bucati mici, la fel cum se taie cartofii cand vrei sa-i fierbi pentru piure.

Se pun la fiert cu niste sare pana telina se inmoaie (daca infigi o furculita, sa alunece usor de pe ea).

Dupa ce s-a fiert, se adauga unt (cam o lingura, o lingura jumate), sare, putin oregano si putin busuioc (se pot adauga si alte condimente, dupa gust, preferabil praf).

Se piseaza cu mixerul si gata!

Foaaarte bun!

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

a mai trecut o saptamana

Si ne bucuram de asta. Mai ales ca in etapa a doua am inceput sa adaugam salata, varza si ardeii. Si din cand in cand rosia. Si cateva alune prajite la 2 zile. Si niste zmeura congelata tot din cand in cand.

Am continuat amandoi sa slabim. Eu am reusit sa ajung la -6 kg fata de momentul in care am inceput dieta. Ceea ce-i bine. 3 saptamani, 6 kg, asta inseamna 2kg pe saptamana. Tinand cont ca mai tinem cura inca 4 saptamani si un pic, ar insemna teoretic inca maxim 8kg. Insa nu se va intampla asta, pentru ca in etapele 3 si 4 slabesti mai putin. Iar eu, daca ajung la greutatea dorita (inca vreo 5kg), ma opresc orice ar fi.

In ultima saptamana, in afara de retetele anterioare nu am mancat decat combinatii ale lor. Pentru dimineata a ramas oul, cu niste salam si cascaval, asa cum oricum mancam inainte de inceperea dietei, numai ca atunci mancam si paine. La pranz ori o salata, ori niste carne cu varza calita, ori…Variante sunt.

Sper totusi pana la sfarsitul curei de slabire sa adaug mai multe retete. Oricum pastrez blogul activ si dupa terminarea curei, deci veti gasi mereu retete speciale pentru dieta. Si informatii despre evolutia “post dieta de slabire Atkins” :)

Concluzia? Totul merge bine. Pana acum nu regretam deloc dieta :)

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

salata bulgareasca

Tot pentru etapa a 2-a a dietei Atkins avem o salata. Bulgareasca. Aproape la fel ca “cea mai buna salata pentru etapa 2“.

Ce contine ea?

- sunca de Praga
– cascaval Cedar sau branza mozzarella
– oua fierte
– salata verde
– rosii (in continuare recomand cantitati cat mai mici de rosii; e bine sa contina, dar nu f. mult)
– castraveti
– ardei verde
– ceapa verde (tot in cantitati mici… si sa existe, ca iarna nu prea avem)
– masline negre
– sos vinegreta (sau ulei si otet :) )
– sare si piper dupa gust

In primul rand cum facem sosul vinergreta? Simplu. Amesteci intr-un vas cam 3-4 linguri de ulei (preferabil de masline) cu 2 linguri de otet (din vin alb, preferabil), sare si piper si, daca nu are zahar, cam 2 linguri de mustar. Amesteci bine, cu telul. Sau le pui intr-un borcan cu capac si amesteci bine :)

Cum facem salata? Pai intr-un bol mare punem asa:

- sunca de praga taiata in felii subtiri, de cam 2-3cm
– cascavalul cubulete
– oua fierte taiate bucatele mici
– rosii taiate felii si apoi cubulete
– castraveti taiati in 4 si apoi in felii subtiri
– ardei taiat in bucati mici
– maslinele pot fi rondele sau le scoatem samburii si apoi le taiem in bucatele mici
– salata taiata fasii de vreo 3 cm
– ceapa verde taiata subtirel
– branza la fel, cubulete

Peste se pune sosul vinegreta si sare si piper daca mai ecazul si apoi se amesteca bine.

Dupa cum vedeti, e cam la fel cu salata anterioara. Diferenta o face ceapa verde, sunca de praga in locul pieptului de pui si mai ales sosul vinegreta, care are mustar. Atata tot.

Pofta mare!

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

cea mai buna salata pentru etapa 2

In etapa 2 avem voie, dupa cum stiti, ardei si salata. Daca adaugam si alimentele permise deja din etapa 1, avem o gramada de ingrediente pentru o salata. O salata care poate fi o combinatie intre salata bulgareasca, o bucata din salata Cesar si altele.

Deci, sa va spun ce salata am facut noi ieri pentru 3 portii:

1 castravete de vreo 15cm, taiat intai in 4 pe lungime si apoi in bucatele mici de 0.5-1cm

2 ardei verzi medii, taiati felii si apoi bucatele mici

1 salata medie taiata in bucati cat mai mici, depinde de gustul vostru

2 oua fierte taiate la fel

1 piept de pui (am folosit un piept dintr-un pui “pe sticla” facut acum cateva zile) sau bucati de muschi file taiat in bucati mici

150 g branza sarata (sau feta, depinde de gust), taiata in cubulete mici

100 g branza de capra, taiata in cubulete mici

(se pot pune si masline, dupa gust; noi am uitat aseara)

daca vreti, puteti pune si o rosie, taiata tot cubulet.

Sare, putin ulei, niste zeama de lamaie sau otet de modena.

Amestecati bine si gata, e yummy!

Pofta buna!

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

dupa 11 zile de site

am realizat ca exista multa lume care vrea sa afle informatii despre aceasta dieta, despre cum sa slabeasca usor pana in 20 de kg in 2 luni.

De cand a fost introdus in trafic.ro, site-ul a inregistrat 406 vizitatori si a ajuns pe prima pagina in Google la cautarea dupa “dieta atkins”, in conditiile in care nu a fost promovat pe bloguri.

Un minus pe care il are site-ul este ca lumea nu comenteaza. In acest moment sunt 12 comentarii la 37 de posturi. Daca stau totusi sa ma gandesc, nu e un domeniu in care lumea e tentata sa comenteze, ci doar sa foloseasca informatia.

Daca aveti vreo idee de ce sa modific pe site, ce informatii v-ar interesa, ce sa adaug, ce sa schimb, nu ezitati sa-mi spuneti!

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

zilele 14 si 16 – 22 si 23 ianuarie

Zilele astea am pastrat cam acelasi meniu dimineata si seara (branzeturi si salam), adaugand insa ardei si castraveti, practic marea majoritate era data de legume.

Am mancat si cate o rosie pe zi. La pranz am mancat Frigarui de carnaciori si varza calita (fara ceapa) cu cabanos.

Aseara am fost la film. Impreuna am decis sa facem “o greseala”, am luat o punga mica de floricele pe care am impartit-o. Sper sa nu fie o greseala, urmarim greutatea. Sa speram ca totul va fi bine si ca nu trebuie sa o luam de la capat…

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

dovlecei gratinati in stil Atkins

Incep prin a spune ca nu stiu daca e bine ce fac sau nu, ca nu am gasit informatii despre net cars pentru dovlcei. Dar am riscat.

In etapa a 2-a scrie ca avem voie dovleac. Dar nu zice nimic de dovlecel. In site-ul util pentru calculul carbohidratilor zice de dovleac, dar nu de dovlecel. Eu am hotarat ca avem voie si dovlecel (vom monitoriza si greutatea, sa vedem daca e corect).

Si am luat 4 dovlecei. Curatati, taiati felii. Pe care ii puteti fierbe un pic. Sau nu. Noi nu am fiert, dar a iesit buna mancarea.

Cum? Am uns peretii unui vas de sticla termorezistent cu unt. Am pus un strat de felii de dovlecel. Am ras peste niste branza. Iar un strat de dovlecei, iar branza. Tot asa pana ultimul strat e de dovlecei. Peste acest strat se adauga un ou pe care l-ati batut in prealabil.

Puneti la cuptor pentru vreo jumate de ora si cand totul a inceput sa prinda culoare, scoateti din cuptor si radeti peste niste cascaval. Bagati la cuptor la loc pana prinde crusta finala (va dati voi seama singuri cand e gata :) )

Asta e tot. O reteta simpla, dar buna cand aveti limitari de alimente….

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

varza calita (fara ceapa) cu cabanos

etapa a doua a dat drumul si la varza. Asa ca primul lucru pe care l-am facut a fost sa ne gandim la alte feluri de mancare pentru dieta Atkins.

Cum abia in etapa a 3-a avem voie sa folosim ceapa la gatit, am calit varza simplu, intr-o tigaie mai adanca, cu niste unt (dupa cum stiti, avem voie unt fara probleme). Si cu sare si piper. Cam jumatate de varza, taiata marunt. Feliute lungi de 1-2 cm.

In paralel am prajit un pic niste cabanos, cam 4 carnati taiati in bucatele mici, de 3-4 cm. Cand varza a inceput sa prinda culoare, am adaugat si carnaciorii. Am mai lasat un pic pe foc si.. Gata, inca un fel de mancare! :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

Frigarui de carnaciori

Cand am avut voie sa mananc si ardei, am decis sa fac o combinatie: carnat+branza “albastra”+cascaval+ardei

Reteta e foarte simpla:

- prajesti in prealabil partial niste carnaciori (am folosit Plai)

- ii tai in bucatele mici de cam 2-3 cm

- am taiat cascvalul si branza in bucatele late de vreo 2cm si groase de 1 cm

- am taiat ardeiul in felii si apoi felia in patratele cu latura de vreo 2-3 cm

Si am facut cateva frigarui astfel: una bucata carnat, una bucata cascaval, una bucata ardei, una bucata carnat, una bucata branza, etc

Se pot face orice combinatii pe betisoarele alea.

Daca faci vreo 3-4, le pui cand vrei sa mananci la cupotrul cu microunde si.. gata! :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

Am gresit, sa nu faceti ca mine

Pentru ca m-am bazat doar pe 2 pareri la inceput si pentru ca nu mi-am luat suficient timp sa caut pe Internet, am facut o mica greseala, pe care insa o voi corecta incepand de azi.

Alimentele prezentate in primele posturi pentru Etapa 1, Etapa 2, Etapa 3 si Etapa 4 sunt doar cele pe care avem voie sa le mancam fara nici o limita!

Asa cum spuneam in descrierea etapelor, avem voie o anumita cantitate de carbohidrati zilnic! Si uneori chiar e recomandat, pentru a nu manca doar proteine.

Pe noi ne-a ajutat sa slabim mult, dar nu trebuie sa faceti si voi aceeasi greseala, de a nu manca si carbohidrati.

Asa ca tineti cont si de alimentele pe care le puteti manca in anumite limite in cadrul fiecarei etape. Avem astfel alimente pentru etapa 1 (tinand cont de atentionare legata de calcul) si alimente pentru etapa 2

Ca o concluzie, ce am vrut sa zic este: NU trebuie mancate doar proteine, acelea pot fi mancare in orice cantitate; puteti si chiar e bine sa mancati si carbohidrati, dar in limitele specificate.

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail