dovlecei gratinati in stil Atkins

Incep prin a spune ca nu stiu daca e bine ce fac sau nu, ca nu am gasit informatii despre net cars pentru dovlcei. Dar am riscat.

In etapa a 2-a scrie ca avem voie dovleac. Dar nu zice nimic de dovlecel. In site-ul util pentru calculul carbohidratilor zice de dovleac, dar nu de dovlecel. Eu am hotarat ca avem voie si dovlecel (vom monitoriza si greutatea, sa vedem daca e corect).

Si am luat 4 dovlecei. Curatati, taiati felii. Pe care ii puteti fierbe un pic. Sau nu. Noi nu am fiert, dar a iesit buna mancarea.

Cum? Am unsĀ peretii unuiĀ vas de sticla termorezistent cu unt. Am pus un strat de felii de dovlecel. Am ras peste niste branza. Iar un strat de dovlecei, iar branza. Tot asa pana ultimul strat e de dovlecei. Peste acest strat se adauga un ou pe care l-ati batut in prealabil.

Puneti la cuptor pentru vreo jumate de ora si cand totul a inceput sa prinda culoare, scoateti din cuptor si radeti peste niste cascaval. Bagati la cuptor la loc pana prinde crusta finala (va dati voi seama singuri cand e gata :) )

Asta e tot. O reteta simpla, dar buna cand aveti limitari de alimente….

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

4 thoughts on “dovlecei gratinati in stil Atkins

  1. Intr-o carte despre diabet, scrisa de doctor Eugen Mota, am gasit ca dovlecelul (dovlecel deci, nu dovleac) are 3% carbohidrati, adica 3 HC la suta de grame.

  2. HC este Hidrati de Carbon. Initial, in chimie, li s-a spus asa deoarece contin in molecula doar Carbon si Hidrog. O sa caut exact formula lor chimica. E o chestie foarte interesanta si cu formula lor: sunt doi izotopi. Actualmente, chimia numeste HC ca fiind glucoza. Glucidele sunt lanturi de glucoza: molecule de glucoza legate intre ele.

  3. multumesc pentru explicatie. acum inteleg de ce ziceai tu de “carbohidrati – cum li se spune pe site-ul dietei Atkins”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>