Am gresit, sa nu faceti ca mine

Pentru ca m-am bazat doar pe 2 pareri la inceput si pentru ca nu mi-am luat suficient timp sa caut pe Internet, am facut o mica greseala, pe care insa o voi corecta incepand de azi.

Alimentele prezentate in primele posturi pentru Etapa 1, Etapa 2, Etapa 3 si Etapa 4 sunt doar cele pe care avem voie sa le mancam fara nici o limita!

Asa cum spuneam in descrierea etapelor, avem voie o anumita cantitate de carbohidrati zilnic! Si uneori chiar e recomandat, pentru a nu manca doar proteine.

Pe noi ne-a ajutat sa slabim mult, dar nu trebuie sa faceti si voi aceeasi greseala, de a nu manca si carbohidrati.

Asa ca tineti cont si de alimentele pe care le puteti manca in anumite limite in cadrul fiecarei etape. Avem astfel alimente pentru etapa 1 (tinand cont de atentionare legata de calcul) si alimente pentru etapa 2

Ca o concluzie, ce am vrut sa zic este: NU trebuie mancate doar proteine, acelea pot fi mancare in orice cantitate; puteti si chiar e bine sa mancati si carbohidrati, dar in limitele specificate.

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

24 thoughts on “Am gresit, sa nu faceti ca mine

  1. Tin si eu aceasta cura de la inceputul lui februarie, am slabit pana acum 4 kilograme, chiar cinci. Nu am timp sa socotesc prea mult carbohidratii, dar respect alimentele admise. O sa tin mai multe saptamani etapa a doua, trebuie sa slabesc minim 15 kilograme. Ideea era ca acest blog este singura mea sursa de informatie si ma si speriasem cand n-ati mai scris un timp.

  2. BUNA! Am inceput dieta atkins,sunt in prima etapa si ne citind cu atentie cerintele,am consumat astazi varza cruda dar doar cat un pumn,facuta salata cu sare si piper.Vreau sa stiu dak afecteaza cumva,tinand cont k e a treia zi de dieta.va rog sa-mi raspunde-ti!!Vreau sa stiu dak mai pot continua?

  3. Ioana, fiind vorba de putin si doar o data, nu e nici o problema. Oricum, dupa cum spuneam, sunt anumite limite in care pot fi mancate si alte alimente, dar e recomandat in prima etapa (doar) sa mancati strict cele prezentate, ca sa incepeti mai devreme inductia. Ca sa revin, nu e nici o problema, poti continua

  4. Eu mai mananc si 2-3 bomboane de solano pe zi pentru ca la 100 g are 95.5 carbohidrati dar o cutie cu 10 bomboane are 28,5 g si 3 bomboane nu cred ca inseamna prea mult!
    Nush ce sa cred car nu cred ca afecteaza chiar asa rau…ca si faza cu guma de mestecat.

  5. buna
    am inceput si eu de azi dieta atkins dar am mancat salata verde.
    este cumva o problema?
    am vazut pe net ca are 3.3 carbohidrati la 100 g.

  6. Question: semintele de floarea soarelui sunt ok?Am vazut ca nu au mai mult de 8 g carbo/100 g. 50 g ar avea 4 g carbo.

  7. guma de mestecat este intr-adevar o problema. pentru multi dintre noi este un reflex. pleci de acasa si bagi o guma sau pur si simplu rontzai o guma si nici nu-ti dai seama. ionut, spune-mi te rog in ce masura crezi ca poate afecta cura?
    de asemenea inteleg ca in prima etapa este voie otet? otetul este alcool, si in al doilea rand, unele sortimente (cele cu miere) au si zahar. si daca e vorba despre 2 lingurite de otet, ma scuzati dar o salata cu sau fara 2 lingurite de otet e fix tot aia :))

  8. Eu am tinut-o cam 7 saptamani, am slabit cam 10kg. M-am oprit pentru ca sotia mea, care mananca multe fructe, a vrut sa renunte si am zis ca ma opresc cu ea, sa fim impreuna (si la bine si la rau :) ).

    Dupa aceea din pacate (glumesc) am avut niste evenimente placute, inclusiv o luna de miere cu all inclusiv, mancarica de la 2 mame… lucruri care au dus la punere in greutate.

    Insa probabil ca voi incepe/continua cura, pentru ca da, cred in ea :)

  9. uite eu as vrea sa tin toate cele 3 etape cate o luna, si apoi o sa tin de mine daca se poate sa traiesc in aceasta viata numai cu etapa 4, si poate odata la o luna o sa pap si eu o cioco mica, cred ca nu o sa se vada acest lucru, dar vreau sa stiu daca tin cate o luna, cat crezi ca as putea sa slabesc? eu vreau sa dau jos 20 de kilograme….sau spune-mi cat timp sa tin ca sa dau aceste kl jos, bine cat mai repede….mersi frumos

  10. Am inceput si eu dieta de o sapt. si pare o.k.
    Am slabit 2 kg dar am multe lucruri neclare.Poate imi sugerati unde sa citesc pt a ma lamuri cu urmatoarele:
    -daca pot manca muraturi fara restrictie(doar restrictie legata de zahar) de ce nu pot manca ardei,varza ,conopida,etc. proaspete (nu cred ca isi pierd carbohidratii prin “murare”)?.
    -sper ca aceasta scadere in greutate sa nu fie pe seama deshidratarii , in cea mai mare parte (pt eliminarea corpilor cetonici se pierde multa apa prin urina).
    -care este riscul de litiaza renala?,in mod logic creste ureea,acidul uric,creatinina
    -de ce este contraindicat alcoolul? ma refer la cel aproape pur,obtinut prin distilare (vodca)….are carbohidrati sau pt ca e toxic pe ficat?

    Multumesc!

  11. Buna,
    Sunt foarte incantata de acest site, eu sunt o gurmanda si de obicei nu pot tine o cura cu prea multe vegetale. Aceasta dieta ma incanta, de altfel am si inceput-o de duminica. Am pornit de la 81.1 si pana astazi, in 3 zile, am dat jos 700 g. Totusi am o intrebareā€¦aceste alimente permise se pot manca in orice cantitate? Ouale pot sa le fac prajite in ulei sau unt…carnaciorii pot sai prajesc. Mi-am stabilit un meniu deja, aproximativ la fel ca cel tinut de tine in prima saptamana. Simt o moleseala permanenta, orice efort ma face sa respir mai greu, dar tinand seama ca alte diete, la mine cel putin nu au dat roade, am sa o continui.Iti multumesc pentru toate sfaturile de pe saitā€¦.si tinem legatura

  12. Daca sunt in a doua saptamana de dieta si…..infulec pepene galben si rosu…ce se intampla? sunt disperata dupa fructe si, zece zile fara fructe…au fost un chin so….in seara asta,plec in piatza si pacatuiesc:))))) ce se intampla cu dieta mea sau…ce ar trebui sa fac de acum inainte?
    in prima saptamana de dieta am dat jos 7 kg si…de doua zile stagnez ….. . am inceput de ieri sa mestec orbit fara zahar.
    imi doresc sa mai slabesc …..dar fara fructe sau iaurturi ,sunt pe nicaieri….:(

  13. Va rog mult sa imi raspundeti la o intrebare:

    Mentionez ca am inceput dieta de trei zile si am slabit deja 2 kg.

    Eu fac zilnic sport si azi dimineata am inceput sa ametesc si sa tremur din cauza lipsei de zahar. In caz de efort fizic, pot manca o lingurita de glucoza inainte de a merge la sala? Multumesc.

  14. Pt Mari: tin dieta de aproape 4 saptamani. Merg si eu la sala de 3 ori pe saptamana. Numai la inceput ai senzatia de moleseala si ar fi bine sa o iei un pic mai usor cu sportul. Dupa 1-2 saptamani te reglezi si esti ok. La mine cel putin asa a fost. Acum vad ca e destul de vechi postul tau asa ca probabil raspunsul nu mai e de actualitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>