Piure de telina

Poate suna ciudat, dar acesta poate deveni garnitura perfecta pentru fripturi, mai ales ca are un gust foarte bun!

Pentru vreo 4 portii noi am luat 2 teline cam de marimea unei mingi de handabal. Se curata (de preferat cu un cutit mai mare, ca nu e chiar f. usor) si apoi se taie in bucati mici, la fel cum se taie cartofii cand vrei sa-i fierbi pentru piure.

Se pun la fiert cu niste sare pana telina se inmoaie (daca infigi o furculita, sa alunece usor de pe ea).

Dupa ce s-a fiert, se adauga unt (cam o lingura, o lingura jumate), sare, putin oregano si putin busuioc (se pot adauga si alte condimente, dupa gust, preferabil praf).

Se piseaza cu mixerul si gata!

Foaaarte bun!

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

6 thoughts on “Piure de telina

  1. Da , dieta Atkins chiar functioneaza , si eu sunt in etapa adoua, am slabit numai 5 kg, in patru saptamani si chiar e foarte usor sa tin dieta .
    Scriu si eu aici doua retete .
    SALAT DE TELINA (mie chiar mi s-a parut f buna )
    o telina
    2 linguri ulei de masline
    1 lingura mustar
    o lamaie
    10 nuci
    Se curata telina se rade pe razatoarea mare sau se pune in robot pentru a o marunti . Se amesteca cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida .Se macina nucile, pastrand cateva pentru ornat .Din nuci macinate cu ulei si mustar se face un dresing(se amesteca ca la maioneaza) , care se amesteca cu telina .
    SALATA DE AVOCADO
    un avocado
    o rosie
    doi catei de usturoi
    lamaie
    Se taie avocado se scoate miezul(avocado trebuie sa fie moale, eventual daca nu-l gasiti asa in comert, il lasati la copt in casa) , se marunteste cu furculita, se adauga cei doi catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi, rosia taiata cubulete mici (asa cum se face pentru salatele arabesti ) , zeama de lamaie si uleiul .

    Pentru zilele cand nu am avut timp sa gatesc, mi-am facut gratar de piept de pui si tot pe gratar am pus trondele cartofi dulci (permisi in faza adoua ) si i-am copt acolo .Am mancat totul cu salata verde .
    De asemenea se mai poate face ciorba de salata verde care este f gustoasa .Daca nu stiti cum se face va dau si aceasta reteta.
    Mult succes :)

    o lamaie

  2. Cartofi dulci in faza a doua?? Detalii?

    Marcela, multumim mult pentru retete. O sa le postez si pe acestea ca articole de sine statatoare si o sa le si incerc. Da, vreau si reteta de ciorba :)

    Si ma bucur ca si la tine merge. Noi de ieri am trecut in faza 3…

  3. M-am interesat pe internet si se pare ca informatiile nutritionale pentru o portie de ciorba de salata, aduce aport de carbohidrati numai de aprox.2carbo!Pot manca ciorba de salata in faza de inductie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>