Monthly Archives: March 2009

conceptii false despre dieta atkins

Conceptie gresita: DietaAtkins poate fi folosita ca o dieta “de avarie” sau pe termen scurt.
Realitatea: Daca faceti Inductia timp de doua saptamani pentru a slabi 5 kg si apoi va intoarceti la vechiul mod de a manca, va fi exact ca o “dieta de avarie”. Dar asta va avea repercursiuni in viitor, pentru ca trebuie urmatoare toate etapele si apoi trecut in mententanta, altfel organismul o ia razna.

Conceptie gresita: Poti pierde in greutate cu dieta Atkins si apoi sa te intorci la vechiul mod de a manca si sa ramai la noua greutate.
Realitatea: Daca faci acest lucru vei pati ca la orice alta dieta, vei neglija sa-ti schimbi obiceiurile alimentare si atunci vei recastiga in greutate.

Conceptie gresita: Poti manca orice mancare, atata timp cand nu depaseste 20 de grame pe zi.
Realitatea: Daca mananci “junk food” sau alte alimente care au un deficit de carbohidrati in loc de legume, veti pierde din beneficiile descrise in dieta si cu siguranta nu va avea un effect pozitiv asupra sanatatii in viitor

Conceptie gresita: Poti folosi dieta Atkins ca sa scazi din greutate, dar nu e obligatoriu sa faci si gimnastica decat daca ai probleme de sanatate.
Realitatea: Daca nu faci exercitii regulat s-ar putea sa slabesti, dar vei pierde beneficiile asupra sanatatii pe care ti le ofera exercitiile de gimnastica. Practic ar trebui sa faci gimnastica si fara sa fii la dieta, toata lumea ar trebui sa faca miscare si exercitii.

Conceptie gresita: Poti continua cu prima etapa, Inductia, pana reusesti sa scapi de toata greutatea dorita.
Realitatea: Vei pierde in greutate mai rapid daca vei continua doar cu faza intai, cea de Inductie, darn u vei invata cum sa-ti pastrezi greutatea in viitor daca nu treci prin toate cele 4 etape ale dietei Atkins.

Conceptie gresita: Poti reveni oricand la mancarea favorite dinainte de cura odata ce ai slabit.
Realitatea: Problema cu greutatea in plus e foarte posibil sa fie generate chiar de aceasta mancare favorite! Daca nu reusesti sa inveti cum sa-ti controlezi “naravarurile” esti sortit sa te ingrasi din nou si sa ajungi in aceeasi situatie ca inainte.

Conceptie gresita: Poti manca alimente din etapa intai, cea de Inductie, in timpul saptamana si sa “te destrabalezi: la sfarsitul saptamanii si tot poti slabi sau mentine greutatea
Realitatea: Cand tii dieta Atkins (Inductia) in timpul saptamanii si apoi trisezi in weekend, in scurt timp nu mai arzi grasimile. In cel mai bun caz vei fi in pozitia de a arde grasimile doar 3 zile in fiecare saptamana. In plus este posibil sa stimulate in exces insulina, crescand factorii de risc metabolic care stau la baza problemei de greutate. Aminteste-ti ca, atunci cand arzi grasimea si grasimea alimentara este arsa. Cu toate acestea, daca amesteci carbohidrati cu mancaruri cu un grad ridicat de grasime iti poti creste riscurile cardiovasculare.

Traducere si adaptare dupa articolul The Wrong Way to Do Atkins al lui Robert C. Atkins, MD

10 grame de carbohidrati

Pentru a va fi mai usor, iata cat inseamna 10g carbohidrati. Sper ca asa veti sti ce sa gustati seara cand va e foame si simtiti nevoia sa rontaiti cate ceva :)

La fructe, cand vorbesc de cana, ma refer la fructele taiate in bucati.

Sper sa va ajute.

1/2 cana migdale
55g de arahide prajite
1/4 cana fistic
3/4 cana nuci
1/2 cana de seminte de dovleac
1/3 can cu seminte de susan
55g seminte de floarea-soarelui
1/2 cana morcovi taiati rondele
1/2 cana mazare
1/4 cana ridichii
1/2 mar
12 cirese
1 piersica
12 struguri
1 cana cu capsuni
1/2 grapefruit
1 kiwi
1 cana cu pepene verde
1 pruna
1/3 banana
1/3 mango