Iti place branza “albastra”? Stii tu, blue cheese? Mirositoare si cu niste mucegai?
Atunci am o reteta super pentru tine, bazata pe un piure amestecat cu o ciorba de pui… Dar sa le luam pe rand:
Ce avem nevoie:
– 3 linguri de unt
– 2 bucati de praz, dar doar partea alba, taiata in jumatate pe lungime, spalata bine si apoi taiata bucatele
– cani de ciuperci feliate
– 1 capatana de conopida, impartita in mici “floricele” (cam 350-400g)
– 1-2 cani de supa de pui (preferabil cu pui, dar merge si de la pliculet) – vreo 400ml
– 150 g de branza “blue cheese” faramitata (bine, taiata in bucatele mici, dar nu prea reusesti )
– 6 felii de bacon, la fel taiate in bucatele mici
Ce si cum facem:
Nu e greu. Intr-o oala mare se topeste untul. Adauga apoi prazul, ciupercile si conopida. Acopera si lasa pe foc pentru vreo 5 minute, amestecand din cand in cand.
Dupa cele 5 minute adauga supa si asteapta pana fierbe. Dupa ce fierbe da focul la minim, acopera oala si lasa la fiert pentru vreo 10 minute, pana cand legumele se inmoaie.
Opreste focul, baga toata supa intr-un blender si amesteca bine. Pune piure-ul la loc in oala, adauga branza si amesteca pana devine totul uniform. Daca e nevoie poti sa o mai pui un pic pe foc, pentru a se topi mai bine. Inainte de servire, adauga baconul taiat bucatele.
Foarte yummy, nu?
Pofta buna!
Si sa nu uit, e vorba de faza 1! Urmeaza si altele pentru fazele urmatoare…