Category Archives: Jurnal zilnic

O noua etapa..

Nu, nu mai adaug etapa 5 in dieta, ci:

1. am inceput din nou sa tin dieta (din motive sa zicem obiective, desi sunt subiective :) ) am mai pus cateva kg in plus si asa ca am hotarat sa mai dau jos inca 8-9kg. Asa ca maine termin etapa 1 si am reusit sa slabesc 2.7 kg in 2 saptamani si 3 zile. Am tinut mai mult prima etapa pentru ca am avut cateva zile in care am depasit doza zilnica permisa de carbohidrati. Eu zic ca e bine :)

2.  Vreau sa schimb tema, sa adaug tag-uri si sa scot categoriile in fata. Insa va dura, momentan sunt prins si cu alte activitati. Insa pana la sfarsitul anului vreau ca blogul sa aiba alta fata. Sugestii, ceva?

3. O sa incerc sa incep sa adaug noi retete, depinde cat o sa experimentez.  Va astept si pe voi cu retetele pe care voi le incercati!

Ne citim curand. Sper ca dupa etapa 2 sa trec de jumatatea greutatii propuse :)

ce s-a mai intamplat si se va mai intampla

Au trecut 3 luni de cand am inceput dieta Atkins. Dupa cum probabil stiti, am slabit 9 kg dupa aproape 2 luni, apoi am oprit cura. Dupa ce am terminat cu dieta, nu am mai mancat paine decat de vreo 3 ori, nu am mai baut sucuri acidulate (doar o sticla de 1/2 litru), insa am mai mancat dulciuri si am mai baut vin ocazional. Ca efecte, am reusit sa nu ma ingras mai mult de 2kg de la oprire, mancand insa si mancare gatita mai grasa uneori, incluzand uneori si cartofi si paste. Zilnic am monitorizat greutatea, pentru a nu lua prea mult in greutate si pentru a sti cum reactioneaza organismul la diferite mancaruri.

Pentru ca nu am mai scris de ceva timp si am promis ca voi reveni cu retete speciale pentru Dieta Atkins, o voi face incepand de saptamana viitoare. Incerc sa revin cu cel putin 5 retete pe zi si sper sa reusesc.

Dupa cum probabil ati observat, raspund foarte rapid la intrebarile voastre si la feedback-ul oferit, feedback pentru care va multumesc mult. Si pe care vi-l cer in continuare. Asa ca nu ezitati sa lasati comentarii sau sa trimiteti e-mail.

Iar daca aveti idei de subiecte, nu ezitati sa ni le impartasiti!

dupa 5 saptamani

Au trecut 5 saptamani de cand am inceput dieta. Suntem fericiti ca am reusit, cu ajutorul site-ului, sa-i convingem si pe altii sa se apuce sa slabeasca, atat cunoscuti cat si necunoscuti de-ai nostri. Pentru ca e un lucru bun. Si pare ca si de succes :)

Eu am slabit 8 kg in 5 saptamani, I 7kg. Mai avem inca (aproape) 2 saptamani si gata. Pe 25 am decis incheierea oficiala a curei, continuand insa o mentinere a greutatii obtinute (inca nu am decis cum, dar sigur vom monitoriza o perioada greutatea pentru a decide ce si cum).

Ce pot spune dupa 5 saptamani? E mult mai usor acum. Si pentru ca ne-am obisnuit dar si pentru ca am inceput sa mancam mai multe alimente, inclusiv din cele “interzise”, insa in limitele carbohidratilor acceptati in fiecare etapa. Insa de cand am inceput sa mai “calcam pe langa”, ritmul de scadere in greutate a incetinit. Asa ca, daca vreti sa slabiti spre 20kg, cum ziceam la inceput, mancati DOAR alimentele permise. Mai strict, dar cu efect. Noi ne-am multumit asa pentru ca oricum tinta noastra a fost 10kg.

In continuare oamenii din jur nu sunt “suportives”, nu ne sustin asa cum ne-am fi asteptat. Nu cei foarte apropiati. Ne tenteaza cu diferite mancaruri si comenteaza destul de mult. O atitudine “nesanatoasa”, tipic romaneasca. Trist.

Tot in perioada asta, de cand am avut voie varza, de ex., am descoperit mai multe tipuri de varza calita :) Varza calita doar in ulei, varza calita cu apa si ulei, pe aragaz, varza calita cu apa si ulei, dar in cuptor, varza calita cu sau fara ceapa :)

Dimineata am ramas cu mancarea clasica, cel putin eu: niste mezeluri, cateva felii de cascaval si niste legume (ardei sau castraveti). Sandwich-ul perfect :)

La pranz facem combinatii. Supe si ciorbe pentru felul intai si fripturi sau alte retete din categoria de retete. Mai ales eu supe si ciorbe…

Seara “ciugulim” din frigider. Si niste fructe, mai mult I.

Ideea finala e ca se poate tine cura. E usoara, mai ales daca o tii in doi. Merita. Dar trebuie facuta si gimnastica, altel nu arata prea bine pielea cum ramane pe corp… :)

Spor. Mai am 2 saptamani. Tineti-mi pumnii…

4 saptamani, 7 kilograme

Maine seara se implinesc 4 saptamani de cand am inceput cura de slabire cu ajutorul dietei Atkins.

Rezultatele sunt foarte bune, chiar daca la inceput ma speriasem ca o sa slabesc mai mult si nu voiam.

Daca in primele 2 saptamani nu am mancat deloc carbohidrati, in urmatoarele 2 am inceput sa mancam si carbohidrati, in limita a 20g pe zi. Nu foarte des, ci din cand in cand.

I a slabit 5kg, dar directia e in continuare clara: slabim.

Ieri am facut prima “incalcare fragranta a dietei”, am baut un pahar de vin de 100ml. Nu a fost o senzatie prea placuta, pentru ca uitasem parca intr-un fel gustul, pe de alta parte acel pahar a reusit sa ma ameteasca (desi azi, cand scriu postul, cred ca vina pentru ameteala o are raceala care chiar in perioada aia a inceput sa se manifeste – deh, “avantajul” de a avea colegi raciti la birou).

Deci totul merge bine, parca ar fi programat.

Apropos, daca aveti vreo reteta descoperita de mancare pentru dieta Atkins, nu ezitati sa o impartasiti si altora! :)

 

a mai trecut o saptamana

Si ne bucuram de asta. Mai ales ca in etapa a doua am inceput sa adaugam salata, varza si ardeii. Si din cand in cand rosia. Si cateva alune prajite la 2 zile. Si niste zmeura congelata tot din cand in cand.

Am continuat amandoi sa slabim. Eu am reusit sa ajung la -6 kg fata de momentul in care am inceput dieta. Ceea ce-i bine. 3 saptamani, 6 kg, asta inseamna 2kg pe saptamana. Tinand cont ca mai tinem cura inca 4 saptamani si un pic, ar insemna teoretic inca maxim 8kg. Insa nu se va intampla asta, pentru ca in etapele 3 si 4 slabesti mai putin. Iar eu, daca ajung la greutatea dorita (inca vreo 5kg), ma opresc orice ar fi.

In ultima saptamana, in afara de retetele anterioare nu am mancat decat combinatii ale lor. Pentru dimineata a ramas oul, cu niste salam si cascaval, asa cum oricum mancam inainte de inceperea dietei, numai ca atunci mancam si paine. La pranz ori o salata, ori niste carne cu varza calita, ori…Variante sunt.

Sper totusi pana la sfarsitul curei de slabire sa adaug mai multe retete. Oricum pastrez blogul activ si dupa terminarea curei, deci veti gasi mereu retete speciale pentru dieta. Si informatii despre evolutia “post dieta de slabire Atkins” :)

Concluzia? Totul merge bine. Pana acum nu regretam deloc dieta :)

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

zilele 14 si 16 – 22 si 23 ianuarie

Zilele astea am pastrat cam acelasi meniu dimineata si seara (branzeturi si salam), adaugand insa ardei si castraveti, practic marea majoritate era data de legume.

Am mancat si cate o rosie pe zi. La pranz am mancat Frigarui de carnaciori si varza calita (fara ceapa) cu cabanos.

Aseara am fost la film. Impreuna am decis sa facem “o greseala”, am luat o punga mica de floricele pe care am impartit-o. Sper sa nu fie o greseala, urmarim greutatea. Sa speram ca totul va fi bine si ca nu trebuie sa o luam de la capat…

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

zilele 10, 11, 12 si 13 – 18-21 ianuarie

Nu am scris zilele astea nimic pentru ca nu am adaugat nimic nou in meniu. Dar nu inseamna ca am folosit acelasi meniu zilnic.

Nu, am variat. Combinatia cea mai placuta zilele astea a fost piept de pui sau pulpa de pui la cuptor sau la gratar. Cum la pranz mananc la serviciu, am ales combinatia (incalzind la cuptorul cu microunde) pui peste care puneam cascaval (mai multe felii subtirele) care, topindu-se, da un gust super bun puiului. Combinatia asta, garnisita cu castraveciori murati sau cruzi e yummy!

In rest am inceput sa mananc mai putin cascaval si mai multa branza, mai putin sunca si mai mult diferite combinatii de salam. Si in fiecare zi cate un ou fiert dimineata. Merita.

Urmeaza insa etapa a doua… Dar asta dupa un scurt bilant :)

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

Zilele 8 si 9 – 16 si 17 ianuarie

Ziua 8 a fost una linistita. Am mancat lucruri standard, branza amestecata, cateva felii de sunca, un triunghi de branza topita si un ou fiert. Si castraveti. Iar la pranz o supa si o fripturica din piept de pui. Iar seara am mancat 30g de salata de vinete cu maioneza. Inca nu stiu daca e rau sau bine ce am facut.

 

Azi am fost prins cu treaba la birou si nu am mancat decat un “pachetel de pui” cu castraveti si branza amestecata. Iar seara am prajit pentru a doua zi niste carnati de Plescoi. Si am mancat si eu 2.

 

Maine o sa fie prima iesire la o petrecere, e ziua unui foarte bun prieten. Cred ca acolo va fi prima proba de rezistenta :)

 

Urati-mi succes :)

 

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

Ziua 7 – 15 ianuarie

Meniul zilei de azi a fost un pic mai diversificat. Sau nu :)

Important e ca am iesit pentru prima oara la restaurant si am gasit ce sa mananc :)

Dimineata: 1 ou fiert + 2 felii mortadela cu masline + 1 felie muschi tiganesc

Cel mai important a fost amestecul de crema de branza de vaci cu branza faramitata sarata si cu niste masline negre feliate. Super bun!

Pranz: la restaurant, un platou cu sunca, salam, alt fel de sunca, inca o chestie da-mi scapa numele, cascaval si castraveti. Da, am inceput sa mananc castraveti cruzi

Seara: un meniu frugal, din toate cele de mai jos, in afara de oua

Surprinzator, a fost chiar bun! :)

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

Ziua 6 – 14 ianuarie

Mai e un pic si se termina prima saptamana! Va spun maine cum a fost prima saptamana, dar…

Meniul zilei de azi nu a fost prea complicat, inca ma mai gandesc la retete si o sa revin repede cu ele, credeti-ma! Eu am nevoie si stiu ca si voi aveti nevoie de ele :)

Dimineata : cam ceva clasic, deja: cascaval, 4 felii, muschi file 4 felii, 1 ou fiert, 4 masline

Pranz: supa straciatela + 3 bucati de pachetele de pui peste care am pus 2 felii de cascaval cand + 2 castraveti

Seara : 2bucati de cabanos mai mari. Si cu muraturi. Yummy!

 

Partea cea mai buna a acestei seri a fost ca am fost la cumparaturi. Si am luat multe lucruri bune pentru dieta. Revin maine cu detalii…

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail