dupa 5 saptamani

Au trecut 5 saptamani de cand am inceput dieta. Suntem fericiti ca am reusit, cu ajutorul site-ului, sa-i convingem si pe altii sa se apuce sa slabeasca, atat cunoscuti cat si necunoscuti de-ai nostri. Pentru ca e un lucru bun. Si pare ca si de succes :)

Eu am slabit 8 kg in 5 saptamani, I 7kg. Mai avem inca (aproape) 2 saptamani si gata. Pe 25 am decis incheierea oficiala a curei, continuand insa o mentinere a greutatii obtinute (inca nu am decis cum, dar sigur vom monitoriza o perioada greutatea pentru a decide ce si cum).

Ce pot spune dupa 5 saptamani? E mult mai usor acum. Si pentru ca ne-am obisnuit dar si pentru ca am inceput sa mancam mai multe alimente, inclusiv din cele “interzise”, insa in limitele carbohidratilor acceptati in fiecare etapa. Insa de cand am inceput sa mai “calcam pe langa”, ritmul de scadere in greutate a incetinit. Asa ca, daca vreti sa slabiti spre 20kg, cum ziceam la inceput, mancati DOAR alimentele permise. Mai strict, dar cu efect. Noi ne-am multumit asa pentru ca oricum tinta noastra a fost 10kg.

In continuare oamenii din jur nu sunt “suportives”, nu ne sustin asa cum ne-am fi asteptat. Nu cei foarte apropiati. Ne tenteaza cu diferite mancaruri si comenteaza destul de mult. O atitudine “nesanatoasa”, tipic romaneasca. Trist.

Tot in perioada asta, de cand am avut voie varza, de ex., am descoperit mai multe tipuri de varza calita :) Varza calita doar in ulei, varza calita cu apa si ulei, pe aragaz, varza calita cu apa si ulei, dar in cuptor, varza calita cu sau fara ceapa :)

Dimineata am ramas cu mancarea clasica, cel putin eu: niste mezeluri, cateva felii de cascaval si niste legume (ardei sau castraveti). Sandwich-ul perfect :)

La pranz facem combinatii. Supe si ciorbe pentru felul intai si fripturi sau alte retete din categoria de retete. Mai ales eu supe si ciorbe…

Seara “ciugulim” din frigider. Si niste fructe, mai mult I.

Ideea finala e ca se poate tine cura. E usoara, mai ales daca o tii in doi. Merita. Dar trebuie facuta si gimnastica, altel nu arata prea bine pielea cum ramane pe corp… :)

Spor. Mai am 2 saptamani. Tineti-mi pumnii…

6 thoughts on “dupa 5 saptamani

  1. Buna!
    felicitari pentru realizare, stiu ca e foarte greu la inceput, insa de la un timp te obisnuiesti.
    eu am tinut regim disociat – 3 zile carne, 3 lactate si 3 legume si fructe, am slabit dar pur si simplu acum nu mai are efect.
    as vrea sa mai slabesc cam 6 kg si nu mai pot.
    am auzit de atkins si mi s-a parut foarte interesant, din pacate nu stiu ce sa manac exact.
    asa ca imi puteti impartasi din meniurile voastre zilnice, de cand ati inceput.
    va multumesc.

  2. -buna la voi eu sincer sapt aceasta m-am informat mai mult depre aceasta dieta eu aveam o carte in care scria “dieta similara Atkins” si am inceput sa o tin de 2 zile dar toata ziua ma gandesc la dulce as da orice sa mananc ceva dulce si sotul meu la fel
    -la aceasta dieta prima faza tine 2 sapt si ai voie: carne , mezeluri, oua dar numai fierte tari , branza telemea, cascaval, castraveti proaspeti , muraturi dar puse cu sare sau otet fara zahar, slanina, bacon masline si f multa apa, ceai
    -nu cred ca ii asa de buna ca si atkins
    -nu mai stiu ce sa fac dar as manca ceva dulce in disperare azi am luat bomboane de gat sau mai bine zis medicamente ceva gen strepsils oare am gresit dar si sunt racita si ma dore gatul ce sa fac sa mai iau
    si am mancat 2 iaurturi cu 0.1% grasine si 1/2 l lapte de 1%grasime ii permis asa ceva
    -in dieta mea scrie ca orice abatere iti intarzaie procesul de slabire cu 8 zile oare ii adevarat
    -voi cum va descurcati fara dulce ?????

  3. buna ziua. eu sant in ziua 6 in dieta Atkins, si am slabit 2-3 kg. nu sant dezamagita deoarece cunosc 4 persoane care au slabit enorm. prietena mea, a slabit 19 gk in 2 luni. este extraordinara
    trebuie doar sa ne gandim ca am pus kilogramele in timp, asa ca in timp le vom si da jos.
    incercatzi cu incredere si nu va abatetzi de la retzeta. eu am mai inceput-o odata si dupa 2 saptamani am mancat o felie de tort. nu vreau sa va explic prin ce am trecut. deci avem tot timpu din lume dupa cele 2 luni de dieta. SUCCES.

  4. eu tin dieta de 10 zile si pot sa spun ca am slabit in jur de 4 kg si ma simt foarte bine.In primele zile ma gandeam numai la dulciuri ,as mai lua o gura de la bebele meu cand vine de la gradi. Maine ne ducem la ziua verisoarei la MEC sper sa rezist va doresc succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>