4 saptamani, 7 kilograme

Maine seara se implinesc 4 saptamani de cand am inceput cura de slabire cu ajutorul dietei Atkins.

Rezultatele sunt foarte bune, chiar daca la inceput ma speriasem ca o sa slabesc mai mult si nu voiam.

Daca in primele 2 saptamani nu am mancat deloc carbohidrati, in urmatoarele 2 am inceput sa mancam si carbohidrati, in limita a 20g pe zi. Nu foarte des, ci din cand in cand.

I a slabit 5kg, dar directia e in continuare clara: slabim.

Ieri am facut prima “incalcare fragranta a dietei”, am baut un pahar de vin de 100ml. Nu a fost o senzatie prea placuta, pentru ca uitasem parca intr-un fel gustul, pe de alta parte acel pahar a reusit sa ma ameteasca (desi azi, cand scriu postul, cred ca vina pentru ameteala o are raceala care chiar in perioada aia a inceput sa se manifeste – deh, “avantajul” de a avea colegi raciti la birou).

Deci totul merge bine, parca ar fi programat.

Apropos, daca aveti vreo reteta descoperita de mancare pentru dieta Atkins, nu ezitati sa o impartasiti si altora! :)

 

2 thoughts on “4 saptamani, 7 kilograme

  1. Iti scriu si eu o reteta simpla, foarte buna si care poate fi aplicata cu succes:

    SUPA DE CONOPIDA:
    – 1 conopida (500g)
    – morcov 2 buc. (aprox 150 g)
    – patrunjel radacina 1 buc ( aprox 40-50 g)
    – telina radacina cam 120 g
    – ceapa 1 buc ( aprox 100g)
    – bulion o cescuta sau dupa gust
    – sare (dupa gust cat de sarat vrei)
    – patrunjel verde cat de mult
    1-2 linguri de unt
    3-4 litri de apa rece
    smantana optional cand servesti

    Se pune apa la fiert cu sare, cand fierbe se adauga toate legumele taiate marunt. Cand sunt aproate fierte se adauga conopida bucatele. Se mai fierbe cu conopida si cand e aproape fiarta( vezi sa nu se sfarame din prea multa fierbere) adaugi bulionul (tot dupa gust cat de acrisoara sau dulce iti place) mai dai un clocot cu bulionul apoi adaugi untul, cand e topit stingi focul si adaugi patrunjelul verde cat de mult ca are vitamine multe si bune. Ai grija sa nu mai fierbi cu patrunjelul ca le distrugi.

    Cand servesti poti sa adaugi o lingura de smantana in farfurie.

    Si daca vrei sa stii cati carbohidrati mananci la o farfurie poti sa calculezi singur avand in vedere ca:
    – morcovul are 10 CH/200 g,
    – conopida – 5 CH/200 g
    – patrunjel – 6 CH/200 g
    – telina – 5 CH/200 g
    – ceapa – 2 CH/50 g
    bulionul nu stiu cat are exact dar pune-l pe undeva 4 CH la 150g.
    Deci daca ai pus 3-4 l apa, socotesti cam cat a scazut la fierbere si poti sa faci socotelile cati CH ai pe oala, iar apoi pe farfurie daca vrei sa fii f. meticulos.

    Si, apropo, barbatii slabesc in aceeasi perioada si cu acelasi regim mai repede decat femeile!!!!!

    De asemenea, sa nu se uite a se bea cel putin 2 l de apa pe zi ca te ajuta sa nu te deshidratezi si activeaza peristaltismul intestinal, mai ales daca bei un pahar pe stomacul gol, mai recisoara, dimineata inainte de micul dejun. Mai pe romaneste te ajuta sa nu te constipi! Excesul de apa nu e bun ca poate duce la pierderea de minerale din organism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>