Supa de conopida

Lora este una dintre cititoarele acestui blog care tine si ea aceasta dieta. Acum o saptamana a lasat un comentariu cu o reteta pe care mi-am propus sa o incerc. Si a iesit foarte bine supa de conopida recomandata de ea. Va prezint mai jos reteta, asa cum a scris-o chiar Lora:

SUPA DE CONOPIDA:
– 1 conopida (500g)
– morcov 2 buc. (aprox 150 g)
– patrunjel radacina 1 buc ( aprox 40-50 g)
– telina radacina cam 120 g
– ceapa 1 buc ( aprox 100g)
– bulion o cescuta sau dupa gust
– sare (dupa gust cat de sarat vrei)
– patrunjel verde cat de mult
1-2 linguri de unt
3-4 litri de apa rece
smantana optional cand servesti

Se pune apa la fiert cu sare, cand fierbe se adauga toate legumele taiate marunt. Cand sunt aproate fierte se adauga conopida bucatele. Se mai fierbe cu conopida si cand e aproape fiarta( vezi sa nu se sfarame din prea multa fierbere) adaugi bulionul (tot dupa gust cat de acrisoara sau dulce iti place) mai dai un clocot cu bulionul apoi adaugi untul, cand e topit stingi focul si adaugi patrunjelul verde cat de mult ca are vitamine multe si bune. Ai grija sa nu mai fierbi cu patrunjelul ca le distrugi.

Cand servesti poti sa adaugi o lingura de smantana in farfurie.

Si daca vrei sa stii cati carbohidrati mananci la o farfurie poti sa calculezi singur avand in vedere ca:
– morcovul are 10 CH/200 g,
– conopida – 5 CH/200 g
– patrunjel – 6 CH/200 g
– telina – 5 CH/200 g
– ceapa – 2 CH/50 g
bulionul nu stiu cat are exact dar pune-l pe undeva 4 CH la 150g.
Deci daca ai pus 3-4 l apa, socotesti cam cat a scazut la fierbere si poti sa faci socotelile cati CH ai pe oala, iar apoi pe farfurie daca vrei sa fii f. meticulos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>