riscuri ale dietei Atkins – partea II

Dupa cum spuneam si in partea I, riscurile dietei Atkins par a fi mai mari cu cat durata de mentinere a curei e mai mare.

Dupa cum stiti sunt 4 etape ale acestei diete. Fiecare a cate 2 saptamani. Ultima etapa insa, Mentinerea Greutatii, trebuie tinuta toata viata si presupune mentinerea nivelului de carbohidrati la 90g, in conditii in care in mod normal ar fi 250g.

Eu personal, dupa terminarea celor 8 saptamani o sa ridic la nivelul harbohidratilor undeva la 150g, tocmai pentru ca vreau sa evit problemele care pot aparea, mai exact cele de mai jos:

Consider că dieta Atkins are un impact negativ asupra sănătăţii cardiovasculare, mai ales atunci când acest regim este menţinut pentru o perioadă lungă de timp” declară conducătorul studiului, Dr. Michael Miller, director al departamentului de prevenţie a afecţiunilor cariovasculare din cadurul Universităţii Maryland. “Acest regim nu pote reprezenta o soluţie de lungă durată” declară acesta. “În cazul dietei Atkins pierzi în greutate şi astfe există un beneficiu pe termen scurt în ce priveşte nivelul lipidelor, dar îngrijorarea noastră este legată de efectele pe termen lung. Grăsimile saturate nu sunt bune pentru inimă, în plus, mulţi oameni revin la greutatea iniţiala”
În cadrul cercetării, 18 adulţi sănătoşi au urmat pe o perioadă de patru săptămâni dieta Atkins, 50% din alimentaţie constînd în grăsimi. La final, subiecţii au avut un nivel ridicat de LDL (colesterolul “rău”) şi vase de sânge congestionate. Indicatorii care relevă nivelul de inflamaţie a vaselor de sânge au crescut cu până la 40%.

Mai multe detalii pe site-ul ReductoStart. Nu stiu de unde au luat ei aceste cifre, nu stiu cat de corecte sunt, dar e un risc de care trebuie sa tineti cont!

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>