riscuri ale dietei Atkins – partea I

Dupa cum am tot subliniat, dieta atkins, presupunand doar consum de proteine, fara carbohidrati, presupune si anumite riscuri.

Din riscurile pe care le-am sesizat inca de la inceput avem:

- eliminarea vitaminelor si consumul mare de proteine poate duce la unele persoane sau daca dieta e tinuta un timp indelungat la stari de slabiciune; dupa cum spunea George intr-un comentariu la Preambul, “da, sunt sigur ca slabesti, dar iti pierzi si vitalitatea, energia…”

- pentru cei care au probleme cu colesterolul, aceasta dieta nu le poate face bine, atatea oua si prajeli.

- ca orice dieta, poate genera un nivel ridicat de stres datorita renuntarilor fortate la anumite alimente cu care organismul se obisnuise.

Aceste sunt riscurile la care m-am gandit inca de la inceput. Mai exista inca unul care se refera la tinerea dietei pentru o perioada indelungata, insa revin cu un post despre acest lucru.

De asemenea vreau sa va asigur ca orice informatie utila pe care o aflu, orice risc de care aflu, v-o voi transmite prin intermediul blogului. Nu vreau sa ascund nimic, nu sunt fan dieta Atkins, o tin pentru ca am considerat ca este dieta optima pentru mine in acest moment si am considerat ca riscurile pentru mine sunt minime.

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

3 thoughts on “riscuri ale dietei Atkins – partea I

  1. Buna,
    am 43 de ani ,1.62 m, si 75 kg.pana acum 8 ani nu am depasit 54 kg,dar pe urma am inceput sa iau serios in greutate desi nu mi-am schimbat stilul de alimentatie.acum 3 ani am urmat o cura de slabire( dieta disociata),am fost la fitness si am reusit sa ajung la 60 kg( de la 68 kg)intr-un timp relativ scurt (3 ani) am pus 15 kg inapoi, de aceea m-am decis sa incep dieta atkins. apropo, am vazut un documentar despre dieta si viata dr.-ului Atkins si s-a demonstrat stiintific ca urmand dieta nu sunt riscuri pentru organism, ci (paradoxal) s-au inregistrat scaderi ale nivelului de colesterol rau si chiar ale hipertensiunii. deci care este adevarul? am sa-mi fac analizele dupa cura si va tin la curent. pa

  2. Monica, e discutabil. Nu prea exista cure fara riscuri. Cel mai bine e sa-ti faci analizele INAINTE , IN TIMPUL si DUPA cura, daca simti ca ceva nu e in regula. Altfel nu-ti poate garanta nimeni ca totul e ok sau ca la tine va scadea colesterolul sau hipertensiunea.

    Oricum, asteptam sa ne spui ce si cum ai facut!

  3. E prea periculos sa renuntam la tot.Nu renunta la fructe si lactate in limite normale poti consuma si vei avea efectul dorit cu dieta Atkins.Am slabit 10 kg.intr-o luna,am renuntat la paine,cartofi,paste,dulciuri.Pentru fiecare persoana obeza(fara afectiuni ce tin de sanatate)problema este excesul de aceste alimente.Nu mancam paine cu cartofi si carne dar mancam 3 portii de cartofi prajiti si mai punem si cascaval peste….aici apar problemele noastre….M-am ingrasat si nu am mancat…(zic obezii)trebuie odata sa acceptam ca am mancat prea mult…o bucata de ciocolata?o tabla-doua.Sa incepeti sa notati o saptamana zilnic ce ati mancat(tot) iar dupa sa incepeti cura.O sa vedeti diferenta dar si la masura hainelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>