cum faci sa mai diversifici din mancare

Cand am inceput cura stiam numai ca am voie: orice fel de carne, branzeturi si mezeluri. Stiam ca nu am voie iaurt, smantana si lapte.

Asa ca, normal, nefiind obisnuit sa mananc doar asa ceva, am cumparat doar branza de capra si de oaie, clasica. Am cumparat doar salam, sunca de praga, carnati si carne de pui sau porc pentru fripturi.

Am inceput apoi sa-mi dau seama ca exista mai multe sortimente din fiecare si ca poti varia meniul doar uitandu-te un pic mai mult in jur.

Asa ca ieri am fost la cumparaturi si am inceput sa ma uit mai cu atentie in rafturile pe undeĀ inainte doar treceam in fuga. Si am gasit mai multe de cumparat, care sa schimbe senzatia de monotonie in mancare:

- conserve de ton in suc propriu

- peste intreg

- crenwursti de pui (aici era o problema – mustarul; marea majoritate au si zahar in continut – am gasit totusi un mustar de la La Grande Famiglia care nu contine zahar!)

- muschi file afumat

- mortadela cu masline

- masline cu gogosari

- branza de vaci si crema de branza de vaci

- branza feta

- toba de curcan

- muschi tiganesc

- sunca de casa

- amestec de branza faramitata sarata

Asta e doar o idee. Ce voiam sa zic cu acest post? Daca va uitati in jur vedeti ca sunt multe variante. Trebuie doar sa fiti deschisi si sa incercati, sa renuntati la “standardele” felii de salam sau cascaval.

De ex. din niste masline feliate cu crema de branza de vaci si cu branza feliate am facut un mic dejun delicios…

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

2 thoughts on “cum faci sa mai diversifici din mancare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>