Deutsche Telekom preia controlul OTE

Deutsche Telekom, cel mai mare operator de telefonie din Europa va mai achizitiona inca 5% din operatorul de telecomunicatii OTE, contra sumei de 674 milioane de euro, cu 385,5 milioane de euro mai mult decat valoarea actuala a actiunilor.

Grupul Deutsche Telekom AG va prelua controlul asupra companiei elene OTE. Inaintea acestui acord, Deutsche Telekom detinea 25% din OTE plus o actiune, la fel ca si statul grec.
In Romania, OTE furnizeaza servicii de telefonie mobila prin subsidiara Cosmote si este actionar majoritar la Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata romaneasca, la care detine 54% din capital.
La Romtelecom, OTE controleaza o participatie de 54,01%, iar statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor, 45,99%. Cosmote Romania este controlata de Cosmote Grecia (70% din titluri) si Romtelecom.

Deutsche Telekom furnizeaza servicii de telefonie fixa si acces la internet in Germania, Ungaria, Slovacia, Croatia, Macedonia, Austria si Elvetia. Serviciile de telefonie mobila ale grupului german, furnizate sub brandul T-Mobile, sunt disponibile in SUA, Marea Britanie, Olanda, Germania, Austria, Cehia, Ungaria, Croatia, Slovacia, Macedonia si Muntenegru.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*