Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!

Posted in Uncategorized | 1 Comment

Supernet de la Vodafone

Comunicat de presa pentru lansarea Supernet:

De astazi, Vodafone Romania lanseaza Supernet™, o inovatie in utilizarea serviciilor de Internet mobil, care asigura viteze ridicate, stabilitate crescuta si protectie completa, pentru o experienta superioara de utilizare.

“Supernet™ reprezinta cel mai bine puterea retelei noastre reconfigurate. Nu este un nou produs sau un nou plan tarifar, ci este cea mai recenta implementare, destinata sa ofere clientilor nostri o experienta remarcabila de utilizare a smartphone-urilor. Este felul nostru de a transforma smartphone-urile clientilor nostri in terminale si mai inteligente, fara costuri suplimentare. Supernet™ incepe cu viteze ridicate pentru toti clientii nostri, si continua cu o stabilitate superioara a conexiunii de Internet, pentru streaming si browsing optimizat. Supernet™ inseamna, de asemenea, si o solutie de securitate, localizata la nivel de retea, care furnizeaza protectie pentru utilizatorii Vodafone, clienti business sau individuali. Lansarea de astazi face parte din strategia noastra permanenta, ce are ca rol furnizarea celei mai bune experiente clientilor nostri”, a declarat Ravinder Takkar, Presedinte si CEO, Vodafone Romania

UltraSpeed™, unul dintre pilonii principali ai Supernet™, foloseste o tehnologie si arhitectura exclusiva Vodafone, care asigura o experienta broadband autentica, de viteza superioara. Astfel, incepand de acum, toti utilizatorii Vodafone beneficiaza de viteze ridicate de transfer: vitezele 3G cresc substantial, pana la 43,2 Mbps, iar utilizatorii serviciilor 4G beneficiaza de viteze de download de pana la 300 Mbps.

XStream™ furnizeaza o experienta video desavarsita, cu o conexiune instantanee, bazata pe stabilitatea superioara a conexiunii de Internet pentru browsing, descarcare de fisiere si streaming. XStream™ functioneaza prin intermediul unui algoritm exclusiv Vodafone de optimizare, precum si prin reteaua All-IP a Vodafone, ce asigura o experienta superioara de streaming.

MaxProtect™ este o inovatie ce furnizeaza tuturor utilizatorilor o solutie completa de securitate la nivel de retea, pentru orice terminal: smartphone, tableta, laptop sau PC, numai in reteaua Vodafone. MaxProtect™ este disponibil tuturor clientilor Vodafone, fara a necesita eforturi suplimentare de instalare a vreunei aplicatii. Serviciul asigura protectie antivirus, anti-phishing, si antimalware pentru traficul de Internet efectuat prin reteaua Vodafone. MaxProtect™ este disponibil gratuit pentru toti abonatii RED, pe intreaga durata contractuala. Si pentru ceilalti abonati, serviciul este gratuit, pentru o perioada de sase luni.

SecurityPro 2.0™ indeplineste cerintele de Securitate ale tuturor companiilor, permitand angajatorilor sa personalizeze utilizarea smartphone-urilor in cadrul companiilor, in reteaua Vodafone, certificata pentru Managementul de Continuitate a Afacerii. Companiile primesc Solutia de Securitate direct din reteaua Vodafone, iar conexiunea de date este protejata, pentru a asigura securitatea tuturor terminalelor conectate. Angajatii vor putea, de asemenea, sa navigheze pe Internet fara grija virusilor sau a pierderii datelor companiei.
Campania de comunicare a lansarii Supernet™ se desfasoara in mediul print, TV, radio, online si outdoor. Campania are ca protagonisti membrii unei familii obisnuite, care descopera, rand pe rand, beneficiile Supernet™. Mai multe informatii despre noua campanie de comunicare sunt disponibile la www.vodafone.ro.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, cu aproximativ 435 de milioane de clienti, la 30 iunie 2014. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.

Posted in Vodafone | Tagged | Leave a comment

Vodafone Romania lanseaza Platforma globala de servicii de date (GDSP)

Vodafone Romania lanseaza Platforma Globala dezvoltata de Vodafone Group pentru companiile care folosesc solutii M2M

  • Noua platforma globala M2M este un portal securizat, care permite folosirea si administrarea in timp real a unui SIM global
  • SIM-urile globale functioneaza in roaming, clientii M2M beneficiind astfel de prezenta geografica extinsa a operatiunilor Vodafone
  • “Global Data Service Platform” se adreseaza companiilor mari si celor care au operatiuni in mai multe tari, aducandu-le beneficii precum accesul mai direct la informatie, reducerea costurilor si rapiditate sporita in procesele de lucru

Bucuresti,  17 octombrie, 2013 – Vodafone Romania lanseaza Platforma globala de servicii de date (GDSP), dedicata clientilor Vodafone din toata lumea care folosesc solutii M2M. Platforma online GDSP ofera clientilor Vodafone posibilitatea administrarii tuturor conexiunilor M2M, inclusiv capacitatea de a activa, suspenda si dezactiva dispozitive, de la distanta, printr-un simplu click.

Noua platforma a fost dezvoltata de Vodafone Group tocmai pentru a oferi clientilor M2M acelasi tip de experienta, in toate tarile unde Vodafone opereaza.  Noua platforma permite gestionarea si optimizarea proceselor si costurilor, prin configurarea de SIM-uri globale, non-geografice, care sunt functionale oriunde in lume, in reteaua Vodafone, sau in tarile in care Vodafone are parteneriate de roaming.

“Solutiile M2M au inceput sa castige din ce in ce mai mult teren in Romania, datorita inovatiei pe care o aduc afacerilor si eficientei sporite. Acum, odata cu lansarea platformei globale a Vodafone, facem trecerea de la simpla conectivitate pe care un operator telecom o poate oferi unei companii interesate de Machine 2 Machine, la oferirea unui pachet de servicii complexe. Noua solutie aduce beneficii imediate companiilor, cum ar fi accesul mai rapid la informatie, reducerea costurilor si cresterea vitezei in procesele de lucru. Urmatorii doi ani vor fi decisivi pentru dezvoltarea sectorului M2M peste tot in lume, inclusiv in Romania: vom vedea din ce in ce mai multe echipamente si aparate conectate la internet”, a declarat Vlad Mihalache, M2M Business Lead, Enterprise Business Unit, Vodafone Romania.

 

Printre avantajele noii platforme globale dezvoltate de Vodafone pentru companiile care folosesc solutii M2M se numara: verificarea permanenta a starii de activare a SIM-urilor (trafic, istoric, localizare), configurarea pragurilor de alertare la atingerea unui volum de trafic, mecanisme de securitate si detectarea a fraudelor precum si posibilitatea de a primi rapoarte personalizate. Costurile companiilor care opteaza pentru SIM-urile globale sunt modulare. Platforma este gestionata de o echipa locala formata din specialisti M2M si beneficiaza si de asistenta din partea Vodafone Group. Platforma globala GDSP se adreseaza clientilor companii mari (clienti noi si existenti), care opteaza pentru SIM-uri globale, incepand cu luna octombrie 2013.

Prin serviciul Machine to Machine (M2M), Vodafone ofera posibilitatea clientilor sa utilizeze dispozitive inteligente ce permit transmiterea de informatii la intervale de timp prestabilite, fara interventie umana si folosind reteaua proprie. Solutiile M2M sunt foarte diverse: de la monitorizarea si managementul flotei auto, contoare inteligente (pentru sectorul de utilitati) care transmit parametri de consum de electricitate sau gaze, automatizarea fortei de vanzari sau sisteme medicale care permit monitorizarea starii de sanatate a pacientilor de la distanta pana la sisteme de securitate si de acces la distanta pentru protectia spatiilor comerciale si securitatea locuintelor sau sisteme de telemetrie (contoare cu taxare in parcari, controlul lifturilor etc). Vodafone Group este liderul pietei de M2M la nivel global, iar Vodafone Romania beneficiaza de expertiza de peste 20 de ani a Vodafone Group pentru solutiile Machine To Machine.

Studiu de piata la nivel global – “M2M Barometer” – iunie 2013: Conform unui studiu dezvoltat si publicat de Vodafone Group anul acesta,  peste 50% din companii vor adopa una dintre solutiile Machine 2 Machine la nivel global pana in anul 2015. Se asteapta ca ritmul de adoptie a solutiilor M2M de catre companiile mici si mijlocii sa fie mai rapid decat cel estimat pentru companiile mari. Conform aceluiasi studiu, industriile si sectoarele care sunt cele mai interesate de solutii M2M sunt: industria auto (19% – datorita numarului din ce in ce mai crescut de masini conectate inteligent), sectorul energetic/utilitati (13% – care foloseste sistemul de contorizare inteligenta), urmate de industria transport & logistica (12%), electronice (11%) si retail (10%). Pentru detalii despre rezultatele studiului privind gradul de adoptie a solutiilor M2M la nivel global, vizitati http://m2m.vodafone.com/barometer2013.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, cu aproximativ 409 milioane de clienti, la 30 iunie 2013. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.

Posted in Vodafone | Tagged | Leave a comment

Rezultate financiare Vodafone pentru anul financiar 2012/2013

Bucuresti, Romania – 21 mai, 2013 – Vodafone Romania anunta indicatorii financiari principali pentru anul fiscal 2012-2013 (de la 1 aprilie 2012, pana la 31 martie 2013), potrivit rezultatelor anuntate astazi de Vodafone Group Plc..

Baza de clienti ai Vodafone Romania a crescut cu 142.461 de la un an la altul, ajungand la un numar total de 8.081.290 de clienti ai serviciilor mobile, la 31 martie 2013. In trimestrul al patrulea, numarul de clienti a scazut usor fata de trimestrul anterior, cu 40.777.

Veniturile din servicii au atins valoarea de 713,2 de milioane de Euro pentru intregul an fiscal 2012-2013, in scadere cu 7% fata de anul anterior(pe baza organica), in principal din cauza scaderii tarifelor de interconectare. Fara efectul micsorarii tarifelor de interconectare(aplicate in 1 martie si 1 septembrie 2012), veniturile din servicii au scazut cu 1,3%, de la un an la altul, pe baza organica.

Veniturile totale au atins valoarea de 769 de milioane de Euro pentru anul financiar 2012-2013, ceea ce reprezinta o scadere organica de 5,1%, fata de anul anterior, generata in principal de micsorarea tarifelor de interconectare.

Veniturile din servicii in cel de-al 4-lea trimestru, incheiat la 31 martie 2013, au avut aceeasi valoare ca si in perioada similara a anului anterior(pe baza organica), excluzand impactul scaderii ratelor de terminare, ceea ce arata tendinta de stabilizare in zona veniturilor.
EBITDA(Veniturile inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizare) a atins valoarea de 275,4 de milioane de Euro in anul fiscal 2012-2013, iar EBITDA ca procent din servicii a fost de 35,8%, in scadere cu 1,5 puncte procentuale fata de anul anterior.

Penetrarea smartphone-urilor in baza de clienti a crescut cu 3,2 puncte procentuale in anul 2012-2013, fata de anul anterior.

Veniturile din date mobile au crescut cu 25,8% in trimestrul al patrulea, incheiat la 31 martie 2013, fata de perioada similara a anului anterior.

La 31 martie 2013, abonatii reprezentau 41% din baza de clienti, iar utilizatorii serviciilor pre-platite erau 59%, cei din urma crescand cu doua puncte procentuale, pe parcursul ultimului an financiar.

Posted in Vodafone | Tagged | Leave a comment

Rezultate financiare Cosmote – trimestrul 4 2012

Cosmote, numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, a înregistrat în ultimul trimestru din 2012 un profit operaţional (EBITDA) de 30,2 mil. euro, în creştere cu 0,3% faţă de anul precedent la o cifră de afaceri de 113,7 mil. euro, în scădere cu 9,9% – pe fondul reducerii cu 40% a tarifelor de interconectare, potrivit datelor financiare ale grupului elen OTE, acţionarul majoritar.

La nivelul întregului an profitul operaţional al Cosmote a fost de 119,5 mil. euro, în creştere cu 19,4%, în timp ce cifra de afaceri a fost de 462,8 mil. euro, aproape egală cu cea din 2011 (o scădere de 1,2%). La nivelul întregului an marja de profit a Cosmote România a crescut cu peste patru puncte procentuale, la 25,8% conform datelor OTE.

restul informatiilor pe site-ul ZF

Posted in Cosmote | Tagged | Leave a comment

Parteneriat Vodafone – Microsoft pentru Office 365

Comunicat Vodafone

Bucuresti, 21 februarie 2013 – Incepand de astazi, Vodafone Romania ofera clientilor sai business platforma de servicii Microsoft Office 365, care aduce o mobilitate si o eficienta sporita a afacerilor. Serviciul este disponibil in portofoliul Vodafone Romania, intr-o prima faza pentru clientii din segmentul Corporate – companii cu peste 50 de angajati – in care Vodafone detine 70 % cota de piata.

Office 365 aduce impreuna capabilitatile Microsoft Office (Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote) cu servicii online de posta electronica (Microsoft Exchange Online), mesagerie instant, chat si conferinta audio-video (Microsoft Lync Online) si management-ul, vizualizarea si editarea de documente (Microsoft Sharepoint Online). Rezultatul este un serviciu sigur si intotdeauna actualizat care permite astfel angajatilor sa comunice si sa lucreze in conditii ideale, indiferent de distanta sau de dispozitivul folosit (smartphone, tableta sau PC).

„Prin includerea serviciilor Microsoft Office 365 in oferta comerciala pentru companii, Vodafone face inca un pas important in Cloud. Parteneriatul dintre liderul segmentului business pe piata de comunicatii mobile din Romania si cel mai puternic furnizor de instrumente si solutii de productivitate aduce acum beneficii suplimentare companiilor din de la noi din tara, printre care se numara factura unica, asistenta in limba romana si eficientizarea costurilor. Romania devine astfel cea de-a 16-a tara in care Vodafone lanseaza Office 365, iar Vodafone, singurul operator mobil din Romania cu care Microsoft a incheiat un astfel de parteneriat” a declarat Benoit Valla, Senior Director, Corporate & Government Segment, Enterprise Business Unit, Vodafone Romania.

“Parteneriatul pe care il anuntam astazi este rezultatul unei alinieri de viziune a companiilor noastre cu privire la dezvoltarea pietei locale si o dovada ca mobilitatea si serviciile Cloud sunt doua tendinte in stransa corespondenta. Office 365 este prima noastra oferta de productivitate pentru clienti si este pe cale sa devina business-ul cu cea mai mare crestere pentru Microsoft in toata istoria companiei. Cu siguranta, parteneriatul Microsoft cu Vodafone in România va accelera tranzitia companiilor si institutiilor din Romania in Cloud, cu impact in performanta organizatiilor si in crestere economica”.a declarat Gabriela Matei, Cloud Director, Microsoft Romania.

Printre avantajele achizitionarii Microsoft Office 365 de catre clientii Vodafone se numara:
• Acces la o solutie completa de comunicare, colaborare si productivitate
• Acces de pe orice dispozitiv mobil, fie laptop, tableta sau smartphone, respectand cele mai inalte standarde de confidentialitate si securitate a datelor
• Eficientizarea costurilor fara a fi necesare investitii suplimentare in hardware, licente software si alte costuri de mentenanta
• Sistem de plata inteligent (plata per utilizator, factura unica –plata se face direct pe factura Vodafone)
• Acces la servicii de asistenta dedicate, in limba romana
Clientii business Vodafone Romania pot achizitiona serviciile Office 365 sub forma unui abonament lunar, cu o valoare cuprinsa intre 3,3 euro (fara TVA) / utilizator si 19 euro (fara TVA)/ utilizator.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group PLc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, cu aproximativ 403 de milioane de clienti, la 31 decembrie 2012. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitatiwww.vodafone.com.

Microsoft Romania: Fondata in 1975, Microsoft (Nasdaq “MSFT”) este cea mai mare companie producatoare de software, servicii si tehnologii Internet pentru calculatoarele personale si pentru mediul de business. Compania ofera o gama larga de produse si servicii proiectate sa ofere oamenilor programe software deosebite – accesibile oricând, de oriunde si pentru orice dispozitiv.

Posted in Vodafone | Tagged | Leave a comment

Noi certificari P3 Communications pentru Vodafone

  • Reteaua Vodafone a fost certificata de auditorul p3 communications pentru “cel mai bun acces la paginile de Internet” si “cea mai stabila conexiune de navigare pe Internet”, de pe smartphone, dintre toate retelele GSM/UMTS din Romania
  • Reteaua Vodafone Romania a inregistrat cea mai mare viteza de transfer de date, atat pentru smartphone, cat si pentru modem-urile Mobile Broadband
  • Campania de masurare a performantei retelelor a fost derulata intre 6 noiembrie si 15 decembrie 2012, in 19 orase, in conditii mobile si statice, de catre p3 communications

Bucuresti, 20 februarie 2013 – Vodafone Romania a fost certificata pentru performanta serviciilor de navigare pe Internet de pe smartphone, de catre auditorul independent p3 communications.

Comparativ cu celelalte retele GSM/UMTS, masuratorile au aratat ca Vodafone Romania ofera: “cel mai bun acces la paginile de Internet” si “cea mai stabila conexiune de navigare pe Internet”, de pe smartphone.

De asemenea, potrivit indicatorilor masurati de p3 communications, reteaua Vodafone Romania ofera cea mai mare viteza de transfer de date, atat pentru smartphone-uri cat si pentru modem-urile de Internet Mobil.

Campania de masurare comparativa a performantei s-a desfasurat intre 6 noiembrie si 15 decembrie 2012, in 19 orase: Bucuresti, Constanta, Galati, Braila, Iasi, Botosani, Bacau, Targu-Mures, Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Arad, Timisoara, Craiova, Pitesti, Sibiu, Brasov, Ploiesti si Buzau. Testele au fost realizate in miscare, pentru a reflecta cu acuratete experienta utilizatorilor mobili.

“P3 communications a desfasurat o auditare independenta a performantei retelelor radio mobile din Romania, din perspectiva utilizatorului final. Toate retelele testate au fost masurate folosind echipamente identice. Testele au fost executate intr-un vehicul in miscare, alternand miscarea cu stationarea in punctele de interes din orasele verificate. Metodologia de test, precum si rutele si zonele statice au fost selectate independent de catre p3 communications”.

Aceasta este cea de-a treia certificare oferita Vodafone Romania de catre p3 communications pentru performantele retelei.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group PLc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, cu aproximativ 403 de milioane de clienti, la 31 decembrie 2012. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.

Posted in Vodafone | Tagged | Leave a comment

Rezultate financiare trimestrul trei 2012-2013 – Vodafone

In perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2012, Vodafone Romania a inregistrat:

  • 8.122.067 de clienti, la data de 31 decembrie 2012, in crestere cu 247.847 fata de trimestrul anterior
  • Veniturile totale de date au crescut cu 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 8,6% fata de trimestrul anterior
  • ARPU mobil a atins valoarea de 7,0 Euro
  • Numarul clientilor pe baza de abonament a fost de 41% si cel al utilizatorilor Cartelei Vodafone de 59% din baza de clienti

Bucuresti, 7 februarie 2013 – Vodafone Romania anunta rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru al anului financiar 2012/2013, incheiat la 31 decembrie 2012, potrivit rezultatelor facute publice astazi de Vodafone Group Plc..

La 31 decembrie 2012, Vodafone Romania a inregistrat 8,122,067 de clienti, in crestere cu 247,847 fata de trimestrul anterior.
Veniturile totale din date au crescut cu 27% fata de aceeasi perioada a anului anterior si cu 8,6% fata de trimestrul anterior. Cresterea veniturilor de date mobile a fost stimulata de adoptia crescuta a smartphone-urilor, impreuna cu ofertele speciale de Internet pe mobil lansate de Vodafone Romania.

ARPU mobil (Venitul Mediu pe Utilizator din serviciile mobile) a avut valoarea de 7,0 Euro, la 31 Decembrie 2012, in usoara scadere fata de trimestrul anterior.

La 31 decembrie 2012, abonatii reprezentau 41%, iar utilizatorii Cartelei Vodafone 59% din totalul bazei de clienti a Vodafone Romania.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu aproximativ 403 milioane de clienti in in intreaga lume, la 31 decembrie 2012. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 50 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.

Nota: Vodafone Romania raporteaza rezultatele financiare potrivit anului fiscal britanic, care incepe la 1 aprilie si se incheie la 31 martie. Indicatorii raportati astazi acopera cel de-al treilea trimestru al anului financiar in curs, pentru perioada1 octombrie – 31 decembrie 2012.

Posted in Vodafone | Tagged | Leave a comment

Cosmote – Dolce Mobile TV

Posted in Cosmote, Reclame | Tagged , | Leave a comment

Vodafone: Rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului fiscal 2012 – 2013

Bucuresti, 20 iulie, 2012 – Vodafone Romania anunta indicatorii financiari principali pentru primul trimestru al anului fiscal 2012-2013, incheiat la 30 iunie, 2012, conform rezultatelor publicate astazi de Vodafone Group Plc.
Vodafone Romania a inregistrat 7.798.411 de clienti, la 30 iunie 2012, in scadere cu1,8% fata de trimestrul precendent, incheiat la 30 aprilie 2012.

Veniturile din servicii au scazut cu 4,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Excluzand efectul diminuarii tarifelor de interconectare (intrata in vigoare la 1 martie 2012), procentul de scadere a veniturilor din servicii este de numai 0,7%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Numarul utilizatorilor de Internet pe mobil a crescut cu 186% in primul trimestru incheiat la 30 iunie 2012, comparativ cu acelasi trimestru din 2011. Serviciile de date mobile au crescut semnificativ, pe fondul lansarii de oferte dedicate care au inclus trafic de Internet pe mobil si smartphone-uri performante la preturi foarte accesibile.

ARPU mobil (Venitul Mediu pe Utilizator) a fost de 7,4 Euro pentru trimestrul incheiat la 30 iunie 2012, ceea ce corespunde unei cresteri de 9,8% fata de trimestrul incheiat la 30 iunie 2011.

La 30 iunie 2012, abonatii reprezentau 43%, iar utilizatorii Cartelei Vodafone – 57% din totalul clientilor Vodafone Romania.

Vodafone Romania este divizie a Vodafone Group Plc. Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, dupa venituri, cu 406,4 milioane de clienti in intreaga lume, la 30 iunie 2012. Vodafone are divizii in 30 de tari de pe cinci continente si peste 40 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.com.

Posted in Vodafone | Tagged | Leave a comment