Nicio oferta pentru licentele BWA – WiMax

Pe data de 5 februarie 2009, la ora 17.00 s-a incheiat perioada in care se puteau depune ofertele pentru acordarea a doua licente de utilizare a frecventelor radio pentru servicii de comunicatii electronice prin intermediul sistemelor de acces pe suport radio de banda larga (BWA). Nicio companie dintre cele sase care achizitionasera caietul de sarcini nu a depus o oferta pana la sfarsitul zilei de ieri.

“Din semnalele primite din piata rezulta ca principala problema a acestor frecvente este pretul, pe care operatorii il considera prea mare. Vom propune Guvernului scaderea taxei de licenta si vom relua procesul de acordare a acestor licente cat mai curand posibil”, a declarat presedintele ANC, Liviu Nistoran.

Implementarea sistemelor BWA la nivel national asigura crearea unei solutii tehnologice capabile sa contribuie substantial la dezvoltarea comunicatiilor electronice in banda larga, la asigurarea facila a accesului la internet de banda larga in regiunile defavorizate, sarace sau izolate, precum si la utilizarea eficienta a spectrului de frecvente radio.

ANC a organizat licitatia in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 18/2008 privind stabilirea unor masuri pentru reorganizarea utilizarii spectrului radio in banda de frecvente 3600-3800 MHz si a Hotararii de Guvern nr. 638/2008 privind stabilirea cuantumului taxei de licenta pentru acordarea dreptului de utilizare a frecventelor radio in banda de frecvente radio 3600 – 3800 MHz.

Caietul de sarcini a fost cumparat de sase firme: Asesoft International, Comcore Management, Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Media Sat, RCS & RDS si Vodafone Romania.

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*