Telefoane WiMax de la Samsung

Se pare ca Samsung Electronics, al doilea producator de telefoane ca marime din lume, va lansa saptamana viitoare o serie de telefoane  bazat pe tehnologie mobila de noua generatie (WiMax) in cadrul congresului de la Barcelona (Mobile World Congress).

In cadrul congresului, cei de la Samsung vor prezenta un base station WiMax si cateva telefoane cu feature-uri WiMax incorporate. WiMax (worldwide interoperability for microwave access) este o tehnologie wireless de noua generatie, care permite access la Internet inclusiv din vehicule aflate in miscare, tehnologie aflata in “razboi” cu LTE (long term evolution), solutia sprijinita de Ericsson, pentru suprematia 4G.

Noul base station WiMax va fi numit “U-RAS smart” si va reduce consumul de energie, avand in acelasi timp o acoperire largita. M8400 va fi numele unuia dintre smartphone-urile WiMax ce vor fi prezentate la congres. Despre el se tot vorbeste din decembrie, fara insa a-l vedea efectiv. Accessul la Internet se va putea face atat prin WiMax cat si prin WiFi si CDMA.

Pe langa telefoanele WiMax, Samsung se pare ca va anunta si o noua tehnologie touchscreen, numita AMOLED (active-matrix organic light-emitting diode). Asteptam cu interes mai multe detalii.

Despre WiMax puteti citi si pe site-ul dedicat

This entry was posted in 4G, Producatori and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to "Telefoane WiMax de la Samsung"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*