COSMOTE România – declaratii privind rezultatele anului 2008

comunicat Cosmote:

Stefanos Theocharopoulos, CEO COSMOTE România

Anul 2008 a consemnat o continuare a succeselor înregistrate de COSMOTE România şi îndeplinirea tuturor obiectivelor stabilite. Rezultatele pentru anul 2008 poziţionează COSMOTE ca un jucător solid şi în dezvoltare, care a reuşit să îşi tripleze cota de piaţă comparativ cu anul 2006. O cotă de piaţă de 23%, alături de o bază de utilizatori de aproape 5,9 milioane – în creştere cu 63% comparativ cu anul 2007, reconfirmă COSMOTE, pentru al doilea an consecutiv, drept cel mai dinamic operator de telefonie mobilă din România.

La numai trei ani de la începerea operaţiunilor şi pe o piaţă foarte competitivă, unde rata de penetrare a fost de aproximativ 130% în anul 2008, COSMOTE România a înregistrat venituri de 311 milioane Euro şi EBITDA (venituri inainte de dobanzi, taxe, amortizare si depreciere) de 22,5 milioane Euro.

Succesul anului 2008 ne motivează pentru mentinerea performanţelor şi în anul 2009, un an plin de provocări. In 2009, ne vom concentra pe extinderea bazei de utilizatori şi pe atingerea excelenţei în interacţiunea cu aceştia. Inovaţia reprezintă crezul COSMOTE, prin urmare, în 2009, vom continua să inovăm în toate segmentele activităţii noastre (prepaid, postpaid, corporate).

Konstantinos Apostolou, CFO COSMOTE România

Performanţele financiare de anul trecut ale companiei sunt rezultatul ofertelor şi serviciilor relevante, competitive şi de calitate lansate de noi. COSMOTE şi-a dublat veniturile în 2009, comparativ cu 2008. În acelaşi timp, prin raportarea unui EBITDA pozitiv de 22,5 milioane Euro, COSMOTE şi-a atins principala ţintă financiară stabilită pentru anul 2008. În ceea ce priveşte EBITDA, COSMOTE a înregistrat o creştere de 157% comparativ cu valoarea de -39,2 milioane Euro din anul 2007. Acest rezultat este dovada incontestabilă a faptului că am reuşit să atingem performanţe excelente nu numai în creşterea cotei de piaţă, a veniturilor şi a profitului operaţional, dar şi în ceea ce priveşte menţinera unui control optim asupra cheltuielilor operaţionale.

COSMOTE România este liderul pieţei pe segmentul de noi achiziţii de clienţi, înregistrând peste 2.2 milioane de noi utilizatori în anul 2008, în creştere cu 44% faţă de anul 2007. În acel an, compania şi-a extins baza de utilizatori tot cu 44% comparativ cu anul 2006.

În anul 2008, COSMOTE a câştigat peste 470,000 de noi abonaţi, totalul atingând peste 1.1 milioane. În ceea ce priveşte segmentul prepaid, poziţia dominantă a COSMOTE a fost menţinută prin creşterea bazei cu peste 1.89 milioane de utilizatori, până la 4.78 milioane.

Planurile sustenabile de investiţii la nivel local ale COSMOTE România, susţinute de profesionalismul unei echipe de peste 1.100 de angajaţi, garantează evoluţia companiei către o creştere profitabilă pe termen lung, oferind în acelaşi timp cel mai bun raport servicii, preţ şi calitate pentru toţi clienţii

This entry was posted in Uncategorized and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*