Etapele dietei Atkins

Dupa cum spuneam mai devreme, dieta Atkins e o dieta bazata pe faze/etape. Fiecare etapa dureaza 2 saptamani, deci vom avea 56 de zile. Durata fiecarei etape poate insa diferi, in functie de greutate si de cat doriti sa slabiti. Ar fi bine, daca puteti, sa continuati si dupa etapa 4 sa mentineti dieta, cu recomandarile respective, altfel riscati sa va ingrasati. Insa, atentie: daca simtiti ca sanatatea va e afectata, opriti-va!

Mai exact 4 etape:

Etapa 1: Inductia

Etapa 2: Scaderea in greutate

Etapa 3: Pre-mentinerea greutatii

Etapa 4: Mentinerea greutatii pentru restul vietii

Pe scurt, avem asa:

Etapa 1: Inductia

Prima etapa si cea mai importanta, din punctul meu de vedere. Este etapa in care limitati carbohidratii la maxim. Aveti voie maxim 20 g pe zi, insa asta in conditiile in care, in mod normal, consumati zilnic 250 de game. In mod normal aceasta etapa dureaza 2 saptamani, insa, daca rezistati si vreti sa slabiti mai mult, se poate prelungi.

Etapa 2: Scaderea in greutate

Este etapa in care scadeti in greutate, cam 1-2 kile pe saptamana. Ideea e ca in etapa asta se creste cantitatea de carbohidrati cu cate 5g pe saptamana. Paractic, puteti ajunge pana la 30-35 g pe zi.

Etapa 3: Pre-mentinerea greutatii

In mod normal, intri in faza 3 cand mai ai de slabit doar vreo 2-3 kg. O sa revin in alt post despre greutate, pentru ca e si asta un factor important. Ideea ar fi slabesti cu vreo 0.5-1 kg pe saptamana. Se poate creste usor cantitatea de carbohidrati, pana la 40-50 g.

Etapa 4: Mentinerea greutatii pentru restul vietii

Ideea e ca, odata ajuns la acest nivel, in care ati atins greutatea ideala, sa o si mentineti pentru tot restul vietii. Sunt convins ca veti mai calca stramb, dar ideea e ca dupa terminarea celor 2 saptamani in care sa nu mancati mai mult de 90 g de carbohidrati, sa incercati sa mentineti aceasta limita.

Stiu, e greu sa te limitezi, sa nu mananci un Mac sau o painica, o ciocolata intreaga, o sticla de vin, dar… NU UITA DE UNDE AI PLECAT! Crezi ca merita sa te intorci la greutatea anterioara?

Voi reveni cu detalierea pe etape intr-un post ulterior.

LE: cititi inainte de a merge mai departe articolul Am gresit, sa nu faceti ca mine

 

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

12 thoughts on “Etapele dietei Atkins

  1. buna
    eu am tinut dieta atkins in 2006, cand am slabit 15 kg, am fost extrem de multumita, cunostinte vechi care nu ma mai recunosteau…ce sa spun o nebunie,a trebuit sa-mi schimb total garderoba.a fost o experienta pe care am repetat-o in acest an, mai precis am inceput pe 04.02, sunt deja in ultima etapa.
    am mai facut excese dupa 2006, recunosc, astfel am fost nevoita sa repet, am slabit deja 10 kg, sunt mai slaba decat la prima dieta, asta pt.ca nu mi-am reluat obiceiurile alimentare dupa prima, in special dulciurile, am reusit sa slabesc mai repede.
    intr-un cuvant daca aveti vointa si sunteti sanatosi este cea mai eficienta dieta de pana acum, cel putin in cazul meu care am incercat zeci fara rezultat.
    recunosc ca acum la a doua dieta nu prea am mancat carbohidrati aproape nici cei permisi, in afara de catravete nu imi plac ceilalti, ca si mancare am tinut-o pe carne fripta si fiarta, si varza murata, a fost singura muratura fara zahar pe care o aveam.
    incercati ca nu veti regreta!!!
    Bafta la slabit!!!

  2. buna eu am inceput dieta acum 2saptamani insa rezultatele nu au aparut .Am respectat dieta numai ca dimineata mancam paine integrala si din cand in cand coca cola light nu stiu daca e din aceasta cauza poate sa ma ajute cineva?

  3. nici un fel de paine si nimic altceva in afara de ceai, apa si cafea. Nu cola, indiferent light sau nelight. si deloc paine, indiferent daac e integrala, neagra, etc

  4. cum adica fara nici o limita???…e absurd…probabil te referi la faptul ca avem voie sa mancam pana la saturatie(atunci cand creierul ne indica ca ar cam trebui sa ne oprim).trebuie mentionat asta pentru ca anumite persoane care au trecut prin mai multe diete nu mai recunosc momentul cand ar trebui sa se opreasca.tot ce se mananca in cantitate mai mare decat ne cere corpul se va transforma in grasimi(acesta e sistemul dupa care functioneaza organismul).DECI MARE ATENTIE CAND VA OPRITI.am citit asta chiar si in cartea dr. atkins.

  5. Imi doresc de mult sa incep o dieta, iar acum cred ca am gasit-o pe cea potrivita, numai ca am mai multe nedumeriri:
    1. nu vrea decat sa slabesc max 7-8 kg, este asta dieta indicata sau e prea radicala?
    2. in care etapa pot sa mananc fructe mai comune:mere, banane, portocale?
    3. alcool este vreodata permis?
    4. daca stau o perioda de 14 zile fara sa mananc nimic cu zahar risc o scadere a glicemiei?
    ……..mai ma gandesc si revin cu intrebari…..mersi!!

  6. Iulia,

    1. poti sa nu o tii atat de strict (cel putin in ultimele etape). Prima trebuie insa tinuta cu strictete

    2. fructele nu prea sunt permise

    3. nu

    4. nu stiu, daca ai intrebari de genul asta mai bine le adresezi unui medic, daca te stii cu astfel de probleme…

    Mult succes!

  7. eu am multe inrebari si nu stiu de unde sa incep,de fapt nu stiu cum sa incep dieta,nu o gasesc nicaieri asa cum imi doresc:de exemplu ce ai voie sa manaci dimineata?oua si branza?cum calculez acei 20 g?ce anume inseamna 20 de grame,ca daca ar trebui sa calculez 20 de grame de mancare nu se mai aplica “mananci fara restrictii”.intr-un cuvant reteta nu e grea dar nu o inteleg,nu-i gasesc capatul.

  8. rocsanica, toate informatiile de baza pot fi gasite in categoria Etape. Acolo ai detalii pentru fiecare etapa in parte.

    Inainte de a incepe dieta e bine sa citesti cam tot ce e de citit.

  9. tocmai i-am dat de capat si sincer nu-mi vine a crede ca asta e reteta de slabit,i-am citit-o si sotului si a inceput sa rada,a zis ca asta nu “e reteta sub acoperire”.am citit ca nu e voie de sucuri si fructe in prima faza,nici macar acela de grefe,eu sunt invatata ca seara inainte de culcare sa beau un pahar de suc de grefe rosii,stiu ca arde foarte bine grasimile acumulate.

  10. buna eu am inceput dieta acum 2 luni si nu am slait decat 4 kg desi am tinuto cu strictete,preocupant este ca in ultima saptamana m-am ingrasat 1 kg in loc sa slabesc stiie cineva de ce

  11. am inceput ji eo dieta doar de o zi ji doream ji eo sa stiu:
    1.oua prajite,carne prajita sau kiar peste am voie?
    2.este in regula daca in loc de grasimi mananc parizer?
    3.cele 3 mese sunt obligatorii? pentru ka eo in prima zi nam mankat dekt dimineata 2 oua fierte cu branza plus ceai ji pe la ora 5,cnci feliute de parizer goale

    multumesc anticipat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>