Ce este Dieta Atkins?

Toata lumea banuiesc ca a auzit pana acum de acest nume. E un nume foarte cunoscut, chiar daca pentru unii suna mai bine Atkinson (recunosc, eu asa credeam ca se cheama).

E o dieta care te surprinde, mai ales daca esti barbat. Pentru ca poti sa incepi ziua cu o omleta si niste slana, apoi poti manca niste ceafa de porc la gratar, niste cascaval cu salam… Nu suna bine? Suna foarte bine pana aici.

Hai sa vedem ce este de fapt dieta: este dieta fara carbohidrati.

Cum vine asta? Pai trebuie sa faci cumva sa compensezi sau echilibrezi atatea grasimi. Adica trebuie sa renunti la paine, cartofi, paste, orez, biscuiti, prajituri, ciocolata. Asta pe toata perioada dietei. Pe parcursul ei, in unele faze (da, e o dieta pe faze) trebuie sa renunti la fructe, legume, lapte, yaurt, smantana…

Carbohidratii sunt sursa de energie preferata a corpului. Carbohidratii sunt compusi organici ce contin C, O si H. Carbohidratii complecsi sunt alcatuiti din numeroase molecule de zaharide legate intre ele. Sistemul digestiv descompune carbohidratii in glucoza (zaharul din sange) care este transportata de sange in ficat si musci sub forma de glicogen.

Citatul e de aici. Alte informatii despre carbohidrati gasiti aici si aici. Cititi cu mare atentie! Veti vedea ca ei sunt importanti ca sursa de energie. Peste tot zice la fel. Asa ca renuntand la ei o perioada, veti putea avea probleme. Daca esti slabit din diferite motive, nu te apuca de cura! De asemenea, daca ai probleme cu colesterolul, nu cred ca e cazul sa te apuci!

Ok, care e principiul? Pai domnul doctor Atkins, s-a gandit el ca, daca organismul nu mai primeste carbohidrati, trebuie sa arda din grasimi pentru a-si obtine energia. E o dieta saraca in carbohidrati, dupa cum spuneam, dar bogata in proteine.

Revin cu fazele intr-un post ulterior.

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

2 thoughts on “Ce este Dieta Atkins?

  1. da, dar are altele.. vezi pe etichete…
    oricum, iti zic din propria experienta… bea suc si nu se va vedea nici un efect de slabit… nu bea si se va vedea…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>