Preambul

Inainte de a incepe toata “tarasenia”, hai sa va zic cum am ajuns la aceasta idee.

Nu sunt un tip gras. Am facut sport multi ani . Am si fumat multi ani, chiar foarte multi (m-am lasat deja de 3 ani; daca vrei sa stii cum, da-mi un mail la ealtfel[at]gmail[punct]com). Numai ca in ultimii ani, din motive diferite, am inceput sa am un dezechilibru intre inaltime si greutate. Problema nu ar fi fost chiar asa de mare, daca nu incepeam “sa pun” doar la burta. Si imaginea pe care o aveam nu mai era cea pe care o voiam eu pentru mine.

In urma cu aproximativ o luna m-am reintalnit cu un prieten pe care nu-l mai vazusem de cateva luni. Am ramas foarte surprins, deoarece slabise foarte mult. Prima intrebare, bineinteles, a fost daca se simte bine. Ma speriasem. Mi-a spus ca foarte bine chiar. Mai bine decat inainte.

Atunci am auzit prima data de dieta Atkins. Adica mai auzisem eu de ea, dar atunci era prima data cand ascultasem efectiv ce inseamnna.

L-am rugat sa ma ghideze si pe mine, urmand ca incepand cu 8 ianuarie (da, vreau sa treaca intai Sf. Ioan) – deoarece exista niste limitari destul de importante pentru unii – sa incep. Imi urez succes :)

Ce vreau cu acest site? Sa descriu pas cu pas ce am facut, cum am facut… De ce? Pentru ca am incercat sa gasesc in paginile din Romania mai mult despre Atkins si nu am prea gasit. Si am vrut sa ajut si pe altii, care vor, sa incerce. Si sa stie ce si cum. Dar, asa cum spuneam si la “Despre acest site“, va rog sa aveti mare grija cum folositi aceste informatii. Nu sunt specialist, deci practic veti experimenta impreuna cu mine ce traiesc, daca nu o sa fac bine o sa va anunt din timp, etc.

Sper sa va ajute, sper sa ma ajute, orice feedback e bine venit, asa ca nu ezitati sa comentati, sa va spuneti parerea, daca este cazul.

Nota: Postul este scris in data de 13.01.2008, dar se refera la zile anterioare. Cateva posturi vor fi de asemenea despre zile trecute.

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

8 thoughts on “Preambul

  1. “trebuie sa renunti la fructe, legume, lapte, yaurt” .. adica sa renunti la tot ce e bun, vitamine, minerale, si sa te imbuibi cu proteine si grasimi… n-am auzit de o prostie mai mare… da, sunt sigur ca slabesti, dar iti pierzi si vitalitatea, energia…

    Este o dieta facuta de americani obezi pentru americani obezi dependenti de hamburgheri… deci, nu multumesc..

  2. Dragos, de acord cu tine. Din pacate si in Romania exista foarte multi dependenti de hamburgeri si multi care depasesc cu mult BMI-ul. (prin definitie, obezi).

    Pe de alta parte, pe parcursul fiecarei etape apar diferite legume si fructe pe care le poti manca, deci nu apuci sa iti pierzi energia. Sincer, eu sunt mai activ acum…

    Dar oricum, ideea e ca nu am spus niciodata ca dieta trebuie tinuta de toata lumea. Mai mult, specific clar ca exista riscuri, asa ca…

  3. Dar pentru mentinerea vitalitatii, lipsa de carbohidrati si vitamine nu se poate compensa cu suplimente nutritive (in special vitamine, magneziu, si mai stiu eu ce…)? Pentru ca fiind lipsit de vitalitate, exista sanse foarte mari sa-ti scada vointa si sa renunti la dieta. (pe propria experienta)

  4. Buna. As dori sa pornesc si eu lupta impotriva kilogramelor in plus utilizand informatiile de pe site-ul dumneavoastra, dar am o curiozitate. Am inteles ca in prima faza se poate folosi putin ulei sau unt. De asemenea am inteles ca se pot manca omlete. Intrebarea mea: se poate face omleta prajita in ulei sau ar trebui sa folosesc o tigaie speciala? Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.
    Violeta

  5. Dieta, prin definitie, este facuta pentru persoane supraponderale, care au nevoie sa slabeasca.
    Eu tin dieta aceasta de ceva timp, combinata cu exercitiu fizic cel putin de 3 ori pe saptamana si ma simt mai bine decat oricand. In primele 3 zile am fost un pic slabit, pana s-a acomodat corpul. Am slabit numai in primele 10 zile approx. 7kg, dupa care am mentinut un ritm sustinut de ardere a grasimilor! Si da, in Atkins poti maca hamburgeri! Fara paine si fara carbohidrati amestecati in tocatura, dar poti!

    Logic, omenirea a ajuns pana inspre zilele noastre nu cu paine si produse de panificatie supra-procesate, ci hranindu-se cu carne, fructe si legume pe care le culegea doar cand erau disponibile. Vanatoarea a fost una dintre primele ocupatii ale omului. Cu siguranta vana carne, nu carbohidrati. Atkins sustine consumul moderat de carbohidrati sanatosi (fibra, vegetale), nu de carbohidrati provenind din zaharuri.SUCCES!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>