Supa de ceapa in stilul Atkins

Stiu ca unora le suna foarte aiurea ideea de supa de ceapa, la fel ca piureul de telina, dar va rog, ignorati ideile preconcepute si incercati!!!

De maine seara incepem gatirea pentru noua etapa, etapa a 3a. Si cum de mult poftesc, si cum din etapa a3-a poti adauga ceapa si usturoi in mancare, primul lucru la care m-am gandit a fost supa de ceapa.

Cum insa la supa de ceapa ar trebui adaugata si faina si paine, dar paine clar nu vreau sa mananc pana la sfarsit, o sa ramana doar putina faina, deci reteta va fi “in spiritul” dietei Atkins.

Ce ne trebuie pentru o astfel de supa de ceapa?

Una jumate kg de ceapa

100g unt sau 2 linguri de ulei

cam 800g supa de carne (din vreo 400g pui care poate fi folosit la o salata)

150-200 g cascaval 

Una lingura faina

Sare si piper dupa gust 

Cum se face? Simplu:

Incepem cu o supa de carne. Carne de pui pusa intr-un litru de apa pana fierbe. Carnea se scoate si ramane doar supa.

Taiem apoi cepele rondele, dupa care le punem la calit in unt sau ulei. Cand ceapa incepe sa se inmoaie, dar fara sa se prajeasca, adaugam faina, amestecam putin (1-2minute) si incepem sa o stinge cu supa de carne. Atentie: se toarna putin cate putin, amestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase.

Adaugam sare si piper si apoi lasam la fiert vreo 20 de minute. Ei, si aici vine o parte pe care eu o regret, dar o combinam noi cumva.

In mod normal trebuiau prajite cateva felii de paine, apoi sa se puna intr-un vas, peste care sa se toarna ciorba si apoi peste sa se rada cascavalul (pe razatoarea mare) si apoi sa se lase la cuptor vreo 10 minute pana cascavalul se rumenea, iar painea se umfla. (o alta “smecherie” era sa pui si vreo 50 ml vin alb in amestecul de ceapa cu faina, dar inca nu sunt decis sa fac asa ceva, iar voua nu va recomand :) )

Buuun, din toata fraza de mai sus ramanem doar cu ideea ca dupa ce am fiert la aragaz vreo 20 de minute supa, radem peste cascavalul si apoi punem la cuptor inca vreo 10 minute.

Supa se serveste imediat dupa!

 

One thought on “Supa de ceapa in stilul Atkins

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>