O lista mai lunga de alimente pentru faza 1

Pentru ca site-ul nu se adreseaza doar celor din Romania ci si celor din strainate, unde poti gasi “la orice colt de strada” midii, stridii, fazani, etc, iata o lista mai complexa de alimente permise in faza 1, dupa ce am mai sapat pe net. Am adaugat si o lista de legume, cu specificatia ca ele trebuie mancare in limita a 12g net carbs pe zi. Am folosit un convertor pentru net carbs, insa nu garnatez ca este corect, asa ca va sugerez sa cautati si alte resurse!!

Deci avem voie peste, de orice fel
Carne de pasare, incluzand aici: pui, curcan, rata, gasca, prepelita, fazan
Fructe de mare: stridii si midii, creveti, carne de crabi
ATENTIE: acestea doua contin destul de multi carbohidrati, asa ca aveti grija cat mancati -mai mult de 100 g pe zi nu sunt recomandate!
Carne: vita, porc, miel, bacon, vitel, jambon, sunca, caprioara, urs (vanat, pana la urma)
ATENTIE: carnea procesata (sunca, bacon, jambon, salam, crenwurst) pot fi conservate cu ajutorul zaharului (carbohidrati!), deci uitati-va bine la ingrediente!
Oua: pentru ca am tot vorbit de oua, putem face omleta, oua fierte (tari sau moi), oua ochiuri, jumari
Branza: teoretic ar trebui cam 100g pe zi, dar eu am mancat si mai mult si nu e nici o problema :)
Avem, astfel: branza de vaci, de oaie, de crapa, cheddar, branza topita, branza cu mucegai, Roquefort si alte branza “blue”, mozzarella

In plus de acestea, avem voie in prima faza si legume de 12 g net carbs per zi.

ATENTIE!!! Calculele de mai jos sunt facute cu ajutorul site-ului Romedic. Din verificarile mele, ei au mers pe calculul net cars = total carbohidrati – fibre!
Nu garantez ca aceste informatii sunt corecte 100%, de aceea va rog, inainte de a decide sa mancati legumele in faza 1, sa:
  – verificati si voi pe site, poate am gresit calculul
  – cautati si alte surse!

ciuperci; pentru ciuperci fierte, 12g net carbs inseamna 3.1 g la 100g, deci ar fi aprox 400g
ridichie NA 1.8g la 100g, deci aprox 600g
arpagic (chive) NA
laptuca (lettuce) 1.5g la 100g, deci 800g
castravete 3.1g la 100g, deci 400g
anghinare 5.10g la 100g, deci 250g
dovleac 6g la 100g, deci 200g
sparanghel 1.8g la 100g, deci 600g
varza acra, varza creata; varza simpla: 3.3 la 100g, deci 400g
vinata 2.3g la 100g, deci 500g
spanac la conserva 1.3g la 100g, deci cam 900g
broccoli gatit 4g la 100g, deci 300g
rosie 2.7g la 100g, deci 500g
praz 12.4g la 100g, deci 100g
bama NA
ceapa NA
conopida 2.8g la 100g, deci 400g
zucchini NA

Daca vreti sa faceti salata, puteti folosi si cateva garnituri, pe langa oua, bacon, branza si cascaval: condimente (dar sa nu contina zahar!), verdeturi, busuioc, usturoi, rozmarin, ghimbir, oregano, tarhon, piper, ardei iute, salvie, marar si cimbru. Dar cantitati mici, cat pentru salata doar!

Puteti folosi, pe langa otet, si suc de lamaie sau suc de lime (dar nu mai mult de 2 linguri pe zi!)

Daca ti-a placut acest articol poti sa te abonezi sa citesti urmatoarele articole printr-un RSS reader sau sa le primesti prin e-mail

31 thoughts on “O lista mai lunga de alimente pentru faza 1

  1. Spun si eu cateva lucruri pe care le-am inteles studiind majoritatea resurselor disponibile relativ la dietele low-carbs. Sper sa va fie utile:

    – nici un fel de carne sau peste nu contine carbohidrati (absolut deloc) – asta apropo de observatia pe care o ai in postul tau
    – mezelurile contin intr-adevar zaharuri sau amidon, dar in cantitati neglijabile (puteti manca linistiti orice mezel romanesc, nu veti stopa procesul de slabire din asta)
    – este indicat sa nu consumam la aceeasi masa si carne si branza; s epare ca asta face mai eficient regimul
    – daca faza de inductie este atinsa, va veti da seama pentru ca veti avea in gura un gust ciudat si urina, sau chiar transpiratia vor capata un miros mai persistent ( datorita eliminarii corpilor cetonici) => daca nu ati dobandit ciudatul gust in gura, inseamna ca ati gresit undeva si scopul inductiei nu a fost atins
    – ca si carbohidrati admisi, evitati legumele colorate si consumati cu prioritate legume verzi (ele contin fibre, considerate carbohidrati buni, si nu veti da gres cu ele niciodata)
    – este neaparat ca pe durata regimului sa luati Calciu si Magenziu (cate 1 comprimat efervescent / zi este ok) si sa beti foarte multe lichide => acest regim este foarte stresant pentru rinichi si este absolut necesar sa consumati cat mai multa apa sau ceai (minim 2 L / zi); in plus, consumul mare de lichide va combate si constipatia, un alt fenomen care poate aparea ca urmare a regimului

    Mult succes !

  2. Par cam mari cantitatile de legume. Esti sigur ca e bine? Am plecat de la afirmatia ca in faza I sunt interzise legumele si in tabel la tine apar chiar si 900g de spanac, sau 500g de rosii. ceea ce e mult si in conditii normale.Scuza-ma daca te stresez dar vreau sa tin dieta corect, ca si asa mie destul de greu, daca o tin si o tin degeaba ma impusc(gluma)

  3. Buna,
    Am inceput sa tin aceasta dieta, dar nu am reusit sa gasesc pe nicaieri cam cat inseamna in puncte o cana de cafea sau o cana de ceai simple. As fi foarte recunoscatoare daca m-ati putea ajuta.
    Multumesc

  4. anca, poti bea cata cafei sau ceai vrei, doar sa nu fie indulcite cu zahar, miere, etc. Se poate cu indulcitor, dar nici cu asta nu trebuie exagerat.

  5. Mezelurile sunt absolut a NO NO! Cele mai multe sunt tratate cu nitrati. Nitratii oxideaza atomii de fier din hemoglobina. In plus, mezelurile contin cantitati inacceptabile de sare.

    Cafeaua contine carbohidrati!!!! Daca nu aveti vointa suficienta de a renunta la ea temporar, aveti grija sa o includeti in calcularea limitei zilnice de carbohidrati. Regula de baza: 1g de carbohidrati la fiecare ceasca de cafea.

    Raluca, in legatura cu observatia conform careia nici un fel de carne nu contine carbohidrati, ma tem ca este gresita! Midiile contin 3.7 g carbohidrati la 100 g.

  6. am inceput atkins si dupa prima saptamana am slabit 3 kilograme dar a doua zi m-am cantarit si am ramas uitmita le avem la loc plus ca era foarte balonata probabil de la apa …..e normal?…si inca ceva semintele d floarea soarelui sunt pemise?

  7. Buna
    AM intrat si eu de curand in clubul atkins…acum, dupa o saptamana, pot afirma ca e cea mai buna dieta pe care am tinut-o in viata mea, pentru ca imi ofera MIE sansa sa aleg ce, cum, cat mananc.
    Multumesc in primul rand pentru saturi si retete…m-au provocat sa caut mai multe si mai variate, iar acum, dupa ce am frecventat toate site-urile cu low carb diets…sunt chiar incantata.
    Acum…sa zicem ca as avea pentru inceput doua nelamuriri. Sunt in a doua saptamana de faza I, am slabit 3,5 kg, fara sa fac sport zilnic, adica doar in trei
    zile, antrenament de dans sportiv, plus muuult mers pe jos in pas rapid..
    Am gasit pe internet diverse retete de..paine low carb. Una din ele zice asa
    1/3 cana de faina de soia, 1/3 cană de izolat proteic de soia, 2 oua, jumatate de lingurita de praf de copt, 2 linguri de smantana si 2 de ulei de masline, condimente, eu aleg oregano, si jumatate de cana de branza cheddar rasa. Se amesteca toate ingredientele, s mai pasteaza doar un pic de braza care se adauga deasupra, inainte de a baga la copt. Durata de coacere e de 25 minute, iar felia are 1 gram de carb.
    Intrebarea mea ar fi – in faza I am voie sa mananc asa ceva??
    Voi reveni cu alte detalii despre cum merge dieta si cu alte nelamuriri aparute in ..”mers”

  8. salutare.m-am tot uitat pe aici si n-am gasit kti crbohidrati au maslinele si branza.ma poate ajuta cineva?multam`

  9. Buna,
    m-am apucat si eu de dieta aceasta. as avea unele nelamuriri… in prima faza e interzis complet laptele? sau pot sa beau in ideea ca imi consum din cele 40 de puncte? cascavalul cate puncte are si pe ce gramaj? daca nu mananc legume, sau mananc cat mai putine este ok? daca sunt vegetariana – dar consum peste – regimul va avea un rezultat la fel de puternic? si o ultima intrebare – cat se tine prima faza? am citit ca minim 2 saptamani – maxim cat il putem tine. eu vreau sa dau jos 12 kg si am destula vointa sa il tin si cateva luni- il tin pana dau jos toate kg in plus sau e o limita maxima de timp? multumesc anticipat!

  10. oky deci cred ca am dat-o in bara din prima, am mancat branza feta……..ca si cantitate am mancat aprox. 300 g in 2 zile……e de rau..???
    apropo buna intreb de mai sus cati carb. au maslinele si castravetii?
    ok am inteles cafeaua are 1 g carb
    ouale 0.6 carb.
    carnea( gratar de pui porc vita etc) deloc….
    branza?
    ceaiul o avea carb ca eu beau muuuult ceai cu zaharina fiindca imi compensez nevoia de ” dulce” …..
    apropo zaharina e ok sau are si aia carb.? ca eu folosesc vreo 20 pe zi……..in ceaiuri si cafea.

  11. nu e de rau, si eu mancam branza. Masline si castraveti poti manca fara problema. Nu masura aici gramajul, ci la alimentele care nu sunt permise.
    20 mi se pare cam mult, indiferent daca esti la cura sau nu. In principiu o pastila e cam cat o lingurita de zahar in general…

  12. Sunt in prima saptamana.am slabit pana acu 3 kg dar azi…am mancat o lingurita de frisca.(era cu zahar). in plus am fost racitai am luat pastile pt gat strepsil cu lamaine si mire.sper sa nu imi incurce dieta prea tare.ce credeti? in rest pot manca legumele permis..adica castraveti si in plus sa mai adaug 12 g de carbo din orice alte legume vreau eu?sper ca am inteles bine. multumesc

  13. Buna. Am revenit si spun ca am tinut dieta 2 luni si am slabit 8 kg ceea ce m-a uimit si m-a facut sa ma simt foarte bine. Am intrerupt-o de Pasti pentru a ma bucura de prajituri si am reanceput-o dupa ce-am pus 2 kg inapoi.
    Acuma nu stiu ce resesc, dar nu mai pot sa slabesc. Am dat numai un kg jos intr-o saptamana. Eu mai manc si bomboane care nu au zahar deloc, dar nu stiu daca asta sa ma fi afectat ca am mancat si data trecuta cand am tinut dieta si-am slabit. Ce-ar trebui sa fac?

  14. Cum va descurcati cu constipatia? Mie asta mi se pare cea mai mare problema…a, si inca o intrebare: la micul dejun ce papati? ca mi s-a acrit de oua cu branza…:))

  15. Sunt bune calculele la alimentele cu carbohidrati!Ca sa intelegeti mai bine:la 100 g ciuperci sunt 3,1 carbogidrati!si daca doresti sa mananci 20 g de carbohidrati doar din ciuperci consumi 400!

  16. Salut!
    Am inceput si eu Atkins, sunt abia in a doua zi. Stiu dieta asta de ceva ani, pe vremea aceea, legumele erau interzise cu desavarsire.
    In fine, cred ca pana cand trec de prima etapa nu stiu daca voi manca legume.
    Vreau sa va intreb daca ficateii de pui sunt permisi si daca voi mancati friptura gatita in ulei sau doar la gratar si grill. Intreb asta pentru ca am vazut ca la capitolul grasimi este trecut si untul si uleiul si nu stiu daca e mentionat doar pentru a fi folosit in legumele permise in prima etapa.
    Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>